2024.03.29, Péntek

Felavatták a megújult 44-45-ös számú főúti csomópontot

mti

2016.12.10. 17:11

A komplex útfelújítási programban 315 millió forintos hazai forrásból modernizált 44-45-ös számú főúti csomópont átadására került sor pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmártonnál.

Hirdetés

Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára avató beszédében elmondta: a beruházással nemcsak a kunszentmártoniak és a környéken élők, hanem valamennyi Magyarországon élő gazdagodott, a fejlesztésnek gazdaságélénkítő hatása is van.     

Emlékeztetett arra, hogy a kormány idén 69 milliárd, jövőre 100 milliárd forintot költ az ország úthálózatának megújítására.     

Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója elmondta, hogy a beruházás során megújultak az autóbuszmegállók, és az az árkokat, padkákat is javították. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítettek, megújultak a jelzőtáblák és a szalagkorlátok.     

Korábbi közlés szerint az idén rendelkezésre álló 69 milliárd forintból több mint 300 kilométer útburkolatot újítottak fel országszerte. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 3,3 milliárd forintból újult meg a megye több útszakasza csaknem 27,1 kilométer hosszan.

GazdaságKunszentmártonJász-Nagykun-Szolnok megyekomplex útfelújítási program44-45-ös számú főút