2024.04.19, Péntek

Tanmedencés óvoda épül a Jászságban

közbeszerzes.hu, magyarepitok.hu, jttv.hu

2016.12.01. 09:55

2410 négyzetméteres, három szintes modern óvoda épül fel a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászfényszarun, több mint 500 millió forintból. Közvetlenül az óvoda mellé bölcsődét is tervez az önkormányzat.

Hirdetés

A Jászfényszaru önkormányzata által az új óvoda építésére kiírt közbeszerzési felhívásra 7 ajánlat érkezett, közülük két veresegyházi cég, a JUKO Építőipari és Szolgáltató Kft. és a Veresmester Ingatlanfejlesztő Kft. közös ajánlattevők lettek a győztesek.

Nettó 548 millió forintból építik meg a Kossuth Lajos úton az új közintézményt, melynek összes nettó alapterülete 2410 négyzetméter lesz. A kivitelezés még az idén elkezdődik.

Az épület pinceszintjén két tanmedence kerül kialakításra. A földszinten nyolc csoportszoba, aula, tornaszoba, szertárak, mosdók, öltözők, terasz, valamint melegítőkonyha, mosogató és hulladéktároló épül. Az emeleten kapnak helyet az óvodavezetők és a titkárság irodái, egy szülői fogadóhelyiség és egy teakonyha. Kialakítanak még itt egy orvosi és egy logopédusi szobát is, és az emeleten is lesznek raktárak, mosdók és öltözők. Az épületet egy tetőterasz teszi teljessé.

Az óvoda elkészülte után - az önkormányzat reményei szerint 2018-ig - közvetlenül mellette megépülhet egy három csoportot befogadni képes bölcsőde is. A két beruházásról júniusban így számolt be a város vezetősége a Jász Trió TV-nek:

 

GazdaságóvodaJászfényszarubölcsőde