2024.04.23, Kedd

Jelentős létszámbővítést és járműflotta-fejlesztést hajtott végre tavaly a BI-KA Logisztika Kft.

mti

2017.03.28. 15:05

Ez mintegy 300 millió forintos többletet jelent az előző évhez képest, az üzemi eredmény pedig az árbevétel alakulásával összhangban növekedett a szolnoki székhelyű BI-KA Logisztika Kft., ezzel megerősítette a szállítmányozási, raktározási szektorban betöltött vezető pozícióját Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Hirdetés

Jelentős járműflotta-fejlesztés mellett közel 30 százalékkal bővítette foglalkoztatotti létszámát 2016-ban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei szállítmányozási-raktározási szektorban piacvezető BI-KA Logisztika Kft.

A belföldi viszonylatokon kívül mintegy 30 európai országban szállítmányozási, fuvarozási feladatokat teljesítő, emellett 14 000 négyzetméternyi raktárkapacitással rendelkező cég 2016-ben 6,2 milliárd forint árbevételt realizált. 

Eközben jelentős létszámfejlesztést is végrehajtottak, jelenleg 179 munkavállalót foglalkoztatnak, mely közel 30 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot. Ennek egyik oka, hogy a piacbővítés terén a társaság új irányokat és stratégiai célkitűzéseket fogalmazott meg az elmúlt időszakban. Az ügyfelek magas színvonalú és rugalmas kiszolgálásának érdekében idén januárban üzletfejlesztési központot nyitott Budapesten, mellyel egyúttal a közép- és kelet-európai, komplex logisztikai szolgáltatóvá válását is igyekszik megalapozni.


2016-ban összesen több millió eurót fordítottak 29 új jármű és 20 könnyített, egyenként 26 tonna teherbírású, úgynevezett ultralight pótkocsi vásárlására.

 

Mindemellett a BI-KA Logisztika Kft. sikeresen bevezette az ISO 14001 környezetirányítási rendszert és teljesítette az AEO F vámjogi tanúsítvány használatának kritériumait. Adatainak biztonságos kezelése érdekében pedig épületeiben új beléptető- és kamerarendszert alakított ki.     

Munkájuk elismeréseként elnyerték a K&H családi vállalatok kiválósági díjat és a közelmúltban bemutatkozási lehetőséget kaptak a Budapesti Értéktőzsde: BÉT50 - Ötven hazai vállalat sikertörténete című kiadványában.     

GazdaságSzolnokBI-KA Logisztika Kft.szállítmányozásraktározás