2024.04.20, Szombat

Több mint egymilliárdból újulnak meg kormányhivatali épületek a megyében

info.szolnok.hu

2017.03.20. 09:36

A projekt közvetlenül 5 települést érint. Szolnok négy ingatlannal, Jászberény két ingatlannal, Törökszentmiklós két ingatlannal, Tiszafüred, valamint Kunszentmárton egy-egy ingatlannal érdekelt.

Hirdetés

A Széchenyi 2020 támogatásával folytatódik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal középületeinek energetikai fejlesztése a pályázati konstrukció keretében. A beruházásra 1,2 milliárd forintot fordít a kormányhivatal 5 település 10 helyszínén.

A kormányhivatal 2015-ben elvégzett energiahatékonysági fejlesztései hozzájárultak a jelentősebb közhasználatú épületek energiatakarékosságához, az energiafelhasználás racionalizálásához, a megújuló energiafelhasználás fokozásához, amely nagymértékben csökkentette a kormányhivatal energiaköltségét.

Ezt a munkát folytatják a középületek energetikai fejlesztésével. A beruházás a környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését segíti elő, amellyel a környezettudatos épületüzemeltetés kialakítható és az üzemeltetési költségek jelentősen csökkenthetők.

 

Szolnokon négy hivatali épületben történik fejlesztés. Ez érinti az Ostor utcában a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztályát, a Dózsa György utcában a Szolnoki Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály, Vetőmag- és Szaporítóanyagfelügyeleti Osztályát, a Hatósági Főosztály Igazságügyi Osztályát, illetve Szociális és Gyámügyi Osztályát, valamint az Ady Endre út 9. szám alatti épületegyüttest, amely főiskola épületeként működött, jelenleg üresen áll. Az adott helyszíneken épületgépészeti, illetve épületvillamossági felújítás történik, megvalósul a teljes homlokzati, padlásfödém hőszigetelése, a nyílászárók cseréje és a napelemek beépítése.

Jászberényben a Járási Földhivatali Osztály, valamint az Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Osztály és a Jászberényi Járási Hivatal főépülete /Hatósági Osztály, Kormányablak Osztály és Gyámügyi Osztály kerül felújításra.

Törökszentmiklóson szintén két helyszínen történik energetikai fejlesztés. A Kormányhivatal központi épületében a Földhivatali Osztály, a Kormányablak Osztály, a Hatósági és Gyámügyi Osztály, valamint az Építésügyi Osztály, illetve a Törökszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya érintett a felújításban. Megújul Tiszafüreden a Járási hivatal Foglalkoztatási Osztálya, Kunszentmártonban pedig a Földhivatali Osztály épülete.

GazdaságkormányhivatalJász-Nagykun-Szolnok megyeenergetikai fejlesztés