2024.04.19, Péntek

Új tanműhelyt működtet Jászfényszarun a német ThyssenKrupp

mti

2017.09.04. 12:37

Szeptembertől a jászfényszarui létesítményben a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum két iskolájának több mint száz tanulója világszínvonalú technológiákat ismerhet meg.

Hirdetés

A Jászfényszaru Ipari Centrum Vállalkozói Házában helyet kapott tanműhelyben 6 munkaállomáson 12-12 fős csoportok részére a technikus képzésben digitális- és impulzustechnikát oktatnak. A tanműhelyben jól teljesítő fiatalokat szakmai utazással és pénzbeli juttatással is motiválja a konszern a további ismeretszerzésre. A tanműhely valamennyi költségét - ideértve a középiskolások szállítását, kiegészítő étkezését is - a thyssenkrupp fedezi.     

A thyssenkrupp Jászfényszarun a jövő évtől kezdve magyar mérnökök tervezte elektromechanikus kormányrendszereket (C-EPS) és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyárt. A zöldmezős, több mint 30 milliárd forintos beruházással épülő gyár kivitelezése hamarosan befejeződik, a vállalat várja a szakemberek jelentkezését esztergálásra, szerelésre, forgácsolásra, hőkezelésre. Emellett méréstechnikusokra, logisztikai munkatársakra, karbantartókra és mérnökökre is szükségük lesz, közel 500 új munkahelyet teremtenek majd.     

A thyssenkrupp világszerte egyike az autóipar vezető anyag- és alkatrészszállítóinak. Tízből kilenc prémium autó a vállalat termékeivel készül, és minden harmadik teherautóban megtalálhatók a thyssenkrupp hajtómű alkatrészei.

 

Forrás: mti

GazdaságszakképzésJászfényszaruThyssenkrupptanműhely2017 szeptemberoktatási együttműködés