2024.04.20, Szombat

Újabb szakaszhoz érkezett Szolnok egyik jelentős beruházása

kormanyhivatal.hu

2017.09.03. 08:26

A Szolnoki Ipari Parkba települő K&P Chem Kft. vegyipari alapanyagokat gyártó cégcsoport hamarosan kezdeményezheti az építési és létesítési engedélyek benyújtását.

Hirdetés

 

Egyeztető megbeszélésen tekintették át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai és a vállalkozás vezetői a megyében megvalósítandó fejlesztés jelenlegi helyzetét. Ha idén megkezdődik a kivitelezés, 2018 végén akár a próbagyártásra is sor kerülhet.

A görög befektetői háttérrel rendelkező cégcsoport multinaciolnális cégeknek gyárt vegyi alapanyagokat négy országban, s legújabb szulfátgyártó üzemét a Szolnoki Ipari Parkban szeretné felépíteni és működtetni. A szerdai egyeztetésen Dr. Kállai Mária hangsúlyozta, hogy a mielőbbi termelés érdekében mennyire fontos a hatóságok és a versenyszféra szoros együttműködése, az őszinte, nyílt kommunikáció. George Papaionnou, a K&P Kft. műszaki vezetője biztosította erről a Kormányhivatal és a Járási Hivatal képviselőit, valamint kifejezte reményét, hogy partnerkapcsolataik révén újabb vállalkozások is közel kerülhetnek a régióhoz, így a régió gazdasági életére pozitívan hathat cégük.

Gombos Ervin, a GMBS Kft. ügyvezetője és Rezsabek Gyula, a GMBS Kft. építész tervezője bemutatták a létrejövő üzem és az azt kiszolgáló infrastruktúra terveit. A tíz hektáron megvalósuló, a kormány által nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított, zöldmezős beruházás nagyobb telken valósul meg, mint ami szükséges, ez pedig lehetővé teszi a későbbi bővítést. A GMBS Kft képviselői tájékoztatták a jelenlévőket a folyamatban lévő vizsgálatokról és engedélyezési eljárásokról. Dr. Nemes Gábor kiemelte, hogy az összevont engedélyezési eljárás lefolytatásával a beruházás legalább féléves előnyt nyert, ami jelentősen segíti a mielőbbi megvalósulást.

A szükséges engedélyek megszerzését követően indulhat a kivitelezés, addig is elvégezhetőek az engedélyhez nem kötött tereprendezési munkálatok. A beruházók arra számítanak, hogy még idén elkezdődhet az építkezés, s talán 2018 végén már próbagyártást is végezhetnek.

 

GazdaságSzolnoki Ipari ParkK&P Chem Kft.vegyipari alapanyagokat gyártó cégcsoport