2024.04.19, Péntek

Jász-Nagykun-Szolnok megye cégei kapják a leghosszabb fizetési határidőt üzletfeleiktől

index.hu

2017.10.05. 08:42

A számla kiállítása és lejárata között átlagosan több mint 30 nap telik el.

Hirdetés

Nem tudták tartani a lépést a vállalatok a szigorodó fizetési határidőkkel 2017 első félévében, így 4,37 százalékponttal romlott a határidőben fizetett számlák aránya az egy évvel korábbi azonos periódushoz képest, derült ki a Bisnode friss elemzéséből.

A negatív jelenség fő okai között állhat, hogy az átlagos fizetési határidő a tavalyi lazítás után ismét szigorodott és 26,7 napra csökkent.

Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megye cégei kapják a leghosszabb fizetési határidőt üzletfeleiktől számláikra. Esetükben a számla kiállítása és lejárata között átlagosan több mint 30 nap telik el. Az első kettő esetében viszont így is jóval az országos átlag alatt alakultak a határidőben kifizetett számlák arányszámai, rendre 55,5 és 57,7 százalékos mért számokkal.

A legkisebb – 23 nap körüli – átlagos számlafizetési határidőkkel pedig Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megye vállalkozásainak kell számolniuk, közülük viszont csak Baranya teljesített átlagon alul a határidő betartása tekintetében. A Bisnode adatai alapján az időben fizetés aránya a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat területén a legmagasabb, míg a legalacsonyabb értékek a bútorgyártás iparágában voltak tapasztalhatók.

forrás: index.hu

GazdaságJász-Nagykun-Szolnok megyeszámlafizetési határidő