2024.04.25, Csütörtök

Karcagon is megünnepelték az egészségügyiseket

kormany.hu

2016.07.11. 10:05

A nemzeti ügyek kormánya nem csak szavakban, hanem tettekben is fontosnak tartja az egészségügy fejlesztését” – mondta Fazekas Sándor, a Kátai Gábor Kórház mai ünnepségén; a Karcagon munkásságával világszinten is elismert orvos, Kátai Gábor síremlékének megkoszorúzását követően. 

Hirdetés

A miniszter beszédében emlékeztetett: a kormány az elmúlt esztendőkben több százmilliárd forintot fordított az egészségügy fejlesztésére, az intézmények korszerűsítésére, hogy az orvosok, az egészségügyi dolgozók, hivatásukhoz méltó környezetben, modern eszközökkel végezhessék munkájukat.

Az utóbbi időszakban a Kátai Gábor Kórházban sikeresen megvalósult uniós pályázat nem csupán összegszerűségében volt jelentős, közel 840 millió forint, hanem a betegellátás színvonalának javításában, a munkakörülmények, munkakörnyezet fejlesztésében, a kulturáltabb egészségügyi szolgáltatás biztosításában, a dolgozók leterheltségének csökkentésében is kiemelkedő volt – közölte Fazekas Sándor.

A térség országgyűlési képviselőjeként is tevékenykedő földművelésügyi miniszter méltatta a kórház fekvő-beteg osztályát, járó-beteg szakrendelőjét, valamint a műtők korszerűsítését szolgáló új eszközöket, mindazok munkáját, akik a környékbeli emberek egészségének helyreállításáért áldozatos munkát végeznek. Emellett szólt a kórházépület üzemeltetési költségeinek csökkentését támogató napelemes fejlesztésről is, amelyhez a Kátai Gábor Alapítvány 1,2 millió forintos támogatása is hozzájárult.

A Semmelweis Nap, egy rendkívüli hivatás napja – jelentette ki Fazekas Sándor, aki köszöntője zárásaként azt kívánta, hogy a Kátai Gábor Kórházban tartott méltó ünneplés és megemlékezés adjon minden egészségügyben dolgozó szakembernek - az emberek egészségének védelméért, megőrzéséért és gyógyításáért végzett munkájukhoz - erőt és kitartást.

Fazekas Sándor a rendezvényen Dobos László polgármester úrral, Nagyné László Erzsébet főigazgató asszonnyal, Dr. Kapusi Lajos orvos-igazgató úrral és Czinegéné Bődi Szilvia megbízott ápolási igazgató asszonnyal közösen díjakat adott át.

(FM Sajtóiroda)