2024.04.18, Csütörtök

Kiadják Magyarországnak Bróker Józsit

mti

2016.07.26. 13:06

Magas hozamot ígért, de semmit sem adott végül.

Hirdetés

Kiadják Magyarországnak a német hatóságok az eddig 62 rendbeli csalással meggyanúsított szolnoki brókert, akit európai elfogatóparancs alapján május végén fogtak el Németországban és kiadatási letartóztatásba került - erősítette meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője a pestisracok.hu információját.

 

Balázsné Busku Terézia a nyomozás érdekeire hivatkozva azt nem kívánta közölni, hogy mikor és hová viszik a - Bróker Józsiként is emlegetett - gyanúsítottat. Elmondta: az ügyészség indítványozza a nyomozási bírónál a gyanúsított előzetes letartóztatását, mert a férfi megszökött a hatóság elől és fennáll annak veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén újra megszökne.

 

A férfi egyelőre 62 rendbeli csalással gyanúsítható, de ez nem zárja ki, hogy a nyomozás során további sértetteket is találjanak. Eddig szolnoki, szegedi, martfűi, budapesti, gödöllői sértetteket hallgattak ki.

Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz. Ezt megelőzően a Szolnoki Rendőrkapitányság járt el, elfogultság miatt jelölték ki a Csongrád megyei főkapitányságot - ismertette a sajtószóvivő. A nyomozás ügyészségi felügyeletét a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség látja el.


A gyanú szerint a férfi kedvező befektetési lehetőségekre hivatkozva magas kamat, illetve hozam ígéretével kötött kölcsönadási megállapodásokat a sértettekkel, de a vállalt kötelezettségeit egyáltalán nem állt szándékában teljesíteni. Ha hivatalosak akarunk lenni, úgy is mondhatjuk, tettét az anyagi haszonszerzés motiválta.


Március 25-én adta ki ellene nemzetközi és az európai elfogatóparancsot, amelynek alapján a férfit május 31-én Németországban elfogták.
    
F. József Szeverin az elmúlt néhány évben feltételezhetően százmilliókkal károsított meg legalább nyolcvan embert. Nagy valószínűséggel már a héten Magyarországra hozzák a brókert - írta a pestisracok.hu.
    

Tavaly novemberben a szoljon.hu írt több elkeseredett sértettről. Az egyik család például a lányuk külföldi taníttatását szerette volna finanszírozni, így huszonhárommillió forintot adtak a csalónak. Telefonon tartották vele a kapcsolatot, de amikor kérték a pénzüket, a bróker sosem adta oda, mondván, később jobban járnának. A férfit 2013 végén már hiába hívták, nem vette fel a telefont.
    

Helyi hírekSzolnokcsalásbróker