2024.04.19, Péntek

Rendszeresen rongálják a szolnoki Széchenyi parkot

szolnok.hu

2016.07.21. 12:56

A rongálás után az öntözőrendszert helyreállították.

Hirdetés

Az elmúlt években másfél milliárd forintból valósult meg a Széchenyi városrész rehabilitációja, melynek részeként utakat, járdákat újítottak fel, megszépült és korszerűsödött a Zöld Ház, illetve a Széchenyi István Gimnázium, valamint új parkokat alakítottak ki. Sajnos azonban ismeretlenek a gróf Széchenyi István emlékparkban található automata öntözőrendszert három alkalommal is megrongálták a közelmúltban.

A városrész önkormányzati képviselői, Kormosné Szombati Márta, Rehó János és Tasnádi Zoltán elmondták: májusban ismeretlen tettes(ek) felfeszítették az automata öntözőrendszer szelepdobozát, mechanikus úton beindították az öntözést. Amikor a rendszer nyomás alá került, a szórófejek kiemelkedtek a talajszintből, elkezdtek öntözni, ekkor azokat kirugdosták.

Júniusban két alkalommal rongálták meg az automata öntözőrendszert. Az ismételt rongálás után az öntözőrendszert helyreállították, illetve a szelepdoboz lezárását zsanérokkal megerősítették. A keletkezett károk miatt a rendszert áramtalanítani kellett, illetve a további rongálások megelőzése érdekében a bejövő vízvezetéket elzárták. Jelenleg az automata öntözőrendszer a parkban ki van kapcsolva.

A rongálások miatt keletkezett közel egymillió forint, az önkormányzat rendőrségi feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen.

Az önkormányzati képviselők arra kérték a városrészben élőket, hogy vigyázzanak a közterületekre, s ha rongálást látnak, akadályozzák meg, vagy értesítsék róla az illetékeseket. 

forrás: szolnok.hu