2024.04.20, Szombat
Tesztelhetjük autóvezetési tudásunkat
Alfa-Zilahi Autoglas KUPA facebook

Tesztelhetjük autóvezetési tudásunkat

szolnok.hu

2016.07.15. 09:09

Aki szeretné megmérettetni magát az autós ügyességi versenyen, az még ma 16 óráig a nevezési lap kitöltésével jelentkezhet.

Hirdetés

Idén harmadik alkalommal rendezik meg Szolnokon az Alfa-Zilahi Autoglas Kupa autós ügyességi versenyt . Július 17-én vasárnap 8 órától a lengyelpiac területére várják a versenyezni akarókat, illetve az érdeklődőket.

Szabó István alpolgármester a program beharangozó sajtótájékoztatóján kiemelte: itt biztonságos körülmények között bárki kirpóbálhatja vezetéstechnikai tudását. Inkább itt gyakoroljunk, s nem az utakon - tette hozzá.

Az egésznapos autós dzsemborira a családokat is várják a szervezők, akik a gyerekeknek is kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

Aki szeretné megmérettetni magát az autós ügyességi versenyen,
az a nevezési lap kitöltésével jelentkezhet, ma 16 óráig: személyesen: Bárdi Autó Szolnok Szántó krt 56. Bódi Tamásnál és Zilahi Autoglas Szolnok Százados út 2. Nevezési díj: 5.000.-Ft

A program facebook-oldalán is jelezhetik indulási szándékukat: (https://www.facebook.com/Alfa-Zilahi-Autoglas-KUPA-139992239542374/?fref=ts)

A verseny ismertetése:
A rendezőség által kijelölt pályát a megadott haladási iránynak megfelelően, a legrövidebb idő alatt kell teljesíteni! Minden induló legalább kétszer teljesítheti a pályát és az értékelésbe a legjobb köridő számít bele! Ha a versenyző önhibáján kívül akadályoztatva van a pálya teljesítésében, újra teljesítheti a futamot! Műszaki hiba miatt ideiglenesen kiállni kényszerült versenyző, az adott körét NEM teljesítheti újra!
A rajtoltatás rajtszám szerint történik. A rajtszám az autó bal hátsó oldalüvegén, jól látható helyen!
A pályán bukósisak, felhúzott ablakok (5cm rés), bekapcsolt biztonsági övek KÖTELEZŐ!
Egy autóval több versenyző is indulhat, de egyszerre csak egy rajtszám legyen az autón.
Egy versenyző egy kategóriában csak egyszer indulhat!
Felnevezés lehetséges!
Időmérés: fotocellás, digitális, amely ellen óvásnak helye NINCS!

A verseny értékelése:
A versenyen a pályán teljesített legjobb köridejével rangsoroljuk az indulókat! Amennyiben a nevezők száma engedi, úgy + mért kört tervezünk megtartani, lehetőséget adva a köridők javítására! Ebben az esetben is a teljesített köridők közül a legjobb köridejével rangsoroljuk az indulókat!
Az abszolút kategóriában a versenyzőket a versenyben futott legjobb 1 kör ideje alapján rangsoroljuk!Minden versenyzőnek a teljesített köridőiből a legjobbat vesszük figyelembe!
KÜLÖN az épített és KÜLÖN a széria mezőnyt! Abszolútban is!

 

forrás: szolnok.hu / Alfa-Zilahi Autoglas KUPA facebook oldala