2024.03.29, Péntek

Holnaptól Szolnok is bekerül a repüléstörténetbe

RepTár, MTI

2016.08.31. 14:52

Szeptember elsején nyit a RepTár!

Hirdetés

A repülés szerelmesei új törzshelyet találhatnak maguknak Szolnokon. Szeptember 1-jétől ugyanis látogatható a katonai repüléstörténeti múzeum a régi indóház felújított épületében.

 

A RepTár egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában. A múzeum több mint 4 500 m2 fedett kiállítóterével, és mintegy 60 000 m2 alapterületével már mérete okán is figyelemre tarthat számot.

 

 

A RepTár nem csak kiállítóhely, de élményeket és szórakozást kínáló tematikus park is, amely remek kikapcsolódást kínál családoknak, baráti társaságoknak.Az itt található nyugdíjazott és restaurált repülőgépek, helikopterek, hajtóműmodellek és egyéb használati eszközök mellett ugyanis megannyi interaktív eszköz kínál különleges élményt a látogatóknak.

 

Egyebek mellett látható lesz az az Il-2-es szovjet bombázó is, amely 1999-ben került elő a Balatonból, lesz "hajtóműsimogató", szimulátorokon kipróbálhatjuk tudnánk-e vezeti vadászgépet vagy Boing-et, a 4D-s moziban pedig további izgalmak várnak a mozgó katapultülésben. Akinek pedig marad még ereje, az a kalandpályán levezetheti fölös energiáit.

 

Fotók: RepTár

Galéria

Helyi hírekrepülésReptár