2024.04.19, Péntek

Átadták a szolnoki ügyészség új, négyemeletes irodaházát

MTI

2016.09.20. 12:47

Az 1300 négyzetméteres épület több mint félmilliárd forintból épült meg, s 21. századi körülményeket biztosít az ügyészség ott dolgozó 51 munkatársának.

Hirdetés

Átadták a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség új székházát kedden. A szolnoki építészek által tervezett irodaházat a budapesti HC Építő Kft. másfél év alatt építette fel, a beruházás 574 millió forintba került. Az építkezés teljes fedezetét az ügyészség költségvetése biztosította.

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség új négyszintes épületében 1330 négyzetméteren negyven irodát, tömbösített irattárat és egyéb kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki. A székház energiaigénye a hagyományos irodaházakéhoz viszonyítva mindössze 25 százalék, az épület akadálymentes. Az ügyészségen huszonöt ügyész, három alügyész, három fogalmazó és húsz adminisztratív munkatárs dolgozik.

forrás: blogszolnok.hu

Polt Péter legfőbb ügyész ünnepi beszédében kiemelte: a 21. század követelményeinek megfelelő, kiváló infrastruktúrával ellátott munkahely jött létre. Hozzátette, hogy ebben a költségvetési évben Szolnokon kívül Körmenden, Budapesten a Markó és a Maros utcában, valamint Szegeden, Mosonmagyaróváron, Jászberényben, Tiszafüreden és Nagykátán létesült vagy újult meg ügyészségi épület.

A legfőbb ügyész szerint az elmúlt években jelentős erőfeszítések történtek az ügyészségi munkakörülmények javítására. Ez elengedhetetlen feltétele a szakmai színvonal magas szinten tartásának. A tárgyi feltételek szükségesek, de nem elégségesek, ezért folyamatosan dolgoznak a bíróságival párhuzamosan az ügyészi életpályamodell kidolgozásán is.

Helyi híreképítőipari cégekSzolnokirodaházak