2024.04.19, Péntek

Sportcsarnokkal és óvodával bővült a jászberényi katolikus iskola

kormany.hu, mti

2016.09.03. 14:00

A kormány támogatásával létrejött, négyszázmillió forintos beruházással az Egri Főegyházmegye legnagyobb iskolájában mintegy 1500 tanuló mindennapos testnevelése és délutáni edzése oldódik meg.

Hirdetés

A fejlesztések nem csak a települést gazdagítják, hanem a jövő generációját is szolgálják – mondta Soltész Miklós, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium új tornatermének átadásán.

Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár szólt arról, hogy Magyarországon a sport nemzeti ügy, ezért a kormány stratégiai ágazatként kezeli, s ennek megfelelően új támogatási rendszert vezetett be. Az infrastuktúrafejlesztés eredményeként több száz új tornaterem, sportcsarnok épült és újult meg szerte az országban. Az új létesítmények biztosítják a feltételeket a mindennapos testneveléshez, melynek keretében már több mint 1 millió gyermek sportol minden nap, a verseny- vagy szabadidős sportokhoz.

Az intézménykomplexum a sportcsarnokon túl 75 gyermek ellátását biztosító óvodaépülettel is bővült.