2024.04.19, Péntek

Megújult Karcagon a kiskulcsosi tornaterem

kormany.hu

2016.09.12. 09:40

„A felújított tornaterem azt az üzenetet hirdeti, hogy a magyar kézilabdázás jövőjének záloga a sportág utánpótlás-nevelésében rejlik. Mindehhez nélkülözhetetlen az iskolai színterek megújulása is” – hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Karcagon, a kiskulcsosi tornaterem felújítása kapcsán rendezett ünnepségén.

Hirdetés

A kézilabda utánpótlás-nevelés feltételeinek javítása érdekében a közeljövőben országszerte 27 csarnok újulhat meg, a Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt pályázati forrásokból. A beruházások összhangban vannak az MKSZ hosszú távú stratégiai fejlesztési koncepciójával és a látvány-csapatsportág támogatási rendszerének fejlesztési programjával is.

Beszédében a miniszter hangsúlyozta: a felújított tornaterem nem csupán a karcagi diákok mindennapos testmozgásához és az utánpótlás-nevelés edzéseihez járul majd hozzá, hiszen nemzetközi versenyeken is jó eséllyel indulnak majd Magyarország színeiben azok a csapatok, amelyek a Kiskulcsosi Iskola tornatermében edzenek. A sportlétesítmény felújítása több mint 8 millió forintba került, amelyhez a pályázati forrást a város nyerte el.

Az iskola és az önkormányzat vezetőinek, valamint az intézményben tanuló gyermekek szüleinek összefogásával, a településen élők együttes munkájának eredményeként a kilencvenes években megépített tornaterem most új burkolatot kapott.  Karcag polgármestere, a testnevelő tanári végzettséggel rendelkező Dobos László arról is beszélt, hogy az utóbbi évek közös munkájának eredményeként a helyi kosárlabda, labdarúgás úszás és teniszoktatás is komoly fejlődésnek indulhatott az egyre népszerűbb szivacskézilabdázás mellett.