2024.04.19, Péntek
Szolnokra is megérkezett az új tűzoltóautó

Szolnokra is megérkezett az új tűzoltóautó

jasz.katasztrofavedelem.hu

2016.09.16. 13:23

A járművek kulcsait jelképesen Matuska Zoltán tű. ezredes, megyei igazgató, és Kézay Zsolt, a kőtelki önkéntes tűzoltó egyesület elnöke vette át.

Hirdetés

 

A Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság udvarára be is gördült délután az új HEROS AQUADUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendő, amelyik négyezer liter vizet képes szállítani, ára pedig 132,5 millió forint.

A gépjárműfecskendők vezetése, műszereinek, berendezéseinek kezelése még elsajátítandó feladat, ami az állomány előtt áll.

Kőtelken az új szertár kapott „lakót”, azaz egy felújított gépjárműfecskendőt, amelynek a teljes tűzoltástechnikai rendszerét modernizálták. 

 

Új, magyar gyártású tűzoltóautókat adtak át csütörtökön Budapesten. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára negyven új eszközt és négy felújított gépjárművet adott át az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak (OKF), tizennégy megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak, valamint négy önkéntes tűzoltó egyesületnek. Az eszközök összértéke megközelíti a 2,3 milliárd forintot.