2024.04.25, Csütörtök

70 év, mintegy 1000 táncos a szolnoki Tisza Táncegyüttes mérlege

MTI

2016.10.05. 14:10

Egy október 15-én kezdődő és jövő év februárig tartó programsorozattal készül a Tisza Táncegyüttes 70. jubileumára.

Hirdetés

A rendezvények között fotókiállítás, rendhagyó beszélgetés, valamint nagyszabású gálaműsor is szerepel.

Simon Gyula, az együttes művészeti vezetője elmondta: a hétévtizedes jubileum alkalmából szervezett rendezvénysorozat "első megállójára", október 15-re három programmal is készülnek.     

Fotókiállításra várják az érdeklődőket a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központba; a tárlaton archív és amatőr képeket, valamint korábbi sajtóanyagokat mutatnak be november 4-ig.     

Retro est címmel színpadi beszélgetést tartanak a Tisza Táncegyüttes elmúlt hetven évéről a kulturális központ színháztermében. A műsorbetétekkel tarkított beszélgetés résztvevői az együttes korábbi művészeti vezetői, régi táncosok, zenészek, énekesek lesznek és számos meglepetésvendéggel is készülnek a szervezők.     

A nap végén vacsorával és mulatsággal várják a korábbi és jelenlegi "tiszásokat" - tájékoztatott a művészeti vezető.    

 Simon Gyula elmondta: nem könnyű felkutatni egykori táncosaikat az évforduló alkalmából, hiszen mintegy ezer ember táncolt a Tisza Táncegyüttes kötelékében az elmúlt hetven évben. Az együttesnek évente átlagosan harminc-negyven fellépése volt, huszonkét országban vendégszerepeltek, összesen hatvan külföldi turnéjuk volt. Egyebek mellett erről is lehet majd olvasni a tervek szerint jövő februárban megjelenő, az együttesről szóló könyvben - közölte Simon Gyula. 
   

A jubileumi program zárásaként 2017. február 26-án nagyszabású gálaműsorral készülnek - fűzte hozzá.

Helyi hírekSzolnoknéptáncTisza Táncegyüttes