2024.04.19, Péntek

Alakulatzászlót adományozott Szolnok a II. Különleges Rendeltetésű Ezrednek

szolnok.hu

2016.10.05. 09:51

Mindez abból az alkalomból, hogy az ezred 2016. október 4-én felveszi vitéz Bertalan Árpád ejtőernyős őrnagy nevét.

Hirdetés

A múlt heti közgyűlésen a testület elfogadta az előterjesztést, így Szolnok város nevében kedden alakulatzászlót adományozott Szalay Ferenc polgármester a Magyar Honvédség II. Különleges Rendeltetésű Ezred részére.

 

Katonáink követik vitéz Bertalan Árpádnak, a különlegesen elhivatott és képzett tisztnek a példáját – mondta beszédében dr. Orosz Zoltán altábornagy, vezérkari főnök helyettes, akit a város polgármestere követett a megszólalók sorában.

 

Szalay Ferenc kiemelte: katonáinkra mindig számíthatunk, különösen a mai feszültségekkel terhes mindennapokban. A magyar honvédek a világ legfelkészültebbjei közé tartoznak, s szívükben is a legerősebbek. Beszédének zárásaként megköszönte a honvédek munkáját, hűségüket és elkötelezettségüket a hazához, s arra kérte őket, hogy nem csak fizikailag, de átvitt értelemben is vigyázzanak a zászlóra.

 

Büszke vagyok az ezredre, katonáink bárhol megállják helyüket a világban. Egy-egy misszió vagy gyakorlat után jó Szolnokra hazatérni, jó ebben a városban katonának lenni, hiszen érezni a megbecsülést – mondta Sándor Tamás ezredes, hozzátéve, hogy a vitéz Bertalan Árpád II. Különleges Rendeltetésű Ezred a Magyar Honvédség egyik legfiatalabb, ugyanakkor jogelődjei révén az egyik legidősebb szervezete.

 

Az ünnepség az alakulatzászló megáldásával és elismerések átadásával zárult.