2024.03.29, Péntek

Állásbörze és toborzó nap álláskeresőknek Törökszentmiklóson

kormanyhivatal.hu

2016.10.02. 10:02

A Törökszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya sikeres, nagy érdeklődéssel kísért rendezvényt tartott a térség álláskeresőinek. A média érdeklődését is felkeltő rendezvényt Rácz Péter hivatalvezető-helyettes nyitotta meg. A több mint 400 meghívottból 252 fő jelentek meg. Az állásbörze keretében 14 munkáltató állásajánlataiból választhattak az érdeklődők.

Hirdetés

Az álláskeresők és a munkáltatók személyes találkozóinak előnye azonnal megmutatkozott, hiszen az érdeklődők a felmerült kérdésekre rögtön választ kaphattak, lehetőségük adódott jelentkezési lapok kitöltésére és leadására. A munkáltatók a könnyűipar, élelmiszeripar területén betöltendő állásokat ajánlottak, mint a lakatos, szerkezetlakatos, tűzőnő, cipőfelsőrész készítő, villanyszerelő, kárpitos, valamint szakképzett és szakképzetlen operátor.

A Magyar Honvédség szerződéses katonákat toborzott, a Rendőrség képviselői pedig határvadász állásokat kínáltak az álláskeresőknek.

 

A különböző munkáltatóknál a megjelent álláskeresők 68%-a töltött ki jelentkezési lapot.

 

A NAV helyi ügyfélszolgálata is megjelent a rendezvényen, ahol lehetőség nyílt ügyfélkapu nyitására és adószakmai kérdések megválaszolására egyaránt. Az állásbörze után a 25 év alatti fiatalok a GINOP 5.2.2. program keretében a fiatalok vállalkozóvá válásáról, a lehetőségekről hallgattak meg előadást Csáti Andreától a Széchenyi Programiroda NKFT tanácsadó munkatársától.