2024.04.18, Csütörtök
Az idei tanévben is

Az idei tanévben is

police.hu

2016.10.15. 18:45

Célja, hogy a kisdiákok a balesetek megelőzése érdekében megismerkedjenek a rendőri karjelzésekkel, elsajátítsák a gyalogos közlekedés szabályait, így példát mutathatnak társaiknak. Jelenlétükkel felhívják a közlekedők figyelmét a gyalogos-átkelőhelyek biztonságára is.

Hirdetés

A Szolnoki Rendőrkapitányság és a Szolnok Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2016. október 14-től ismét elindította a Diák-Zsaru” programot Szolnokon.

Immár hagyományosan segítik a rendőrök munkáját a "diák-zsaruk" Szolnokon. A programhoz idén  is két iskola csatlakozott a városban. Csakúgy mint tavaly, idén is a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola, illetve a Fiumei Úti Általános Iskola diákjai vesznek részt a baleset-megelőzési kezdeményezésben. A projektben résztvevő diákok részére a rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója felkészítő órákat tart és tartott, amelyen átbeszélték a legfontosabb szabályokat és a rendőri karjelzéseket.


 A 6. és 7. osztályos diák-zsaruk a reggeli órákban, az iskolakezdés előtt, az iskolák előtti kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél fényvisszaverő mellényben és baseball sapkában, jelzőtárcsával a kezükben segítik a rendőrök munkáját a közlekedők biztonsága érdekében.

Helyi hírekrendőrbalesetmegelőzésdiák-zsaru