2024.04.20, Szombat

Az időseket köszöntötték Szolnokon

szolnok.hu

2016.10.01. 08:04

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról. Az önkormányzat által az Aba-Novák Kulturális Központban immár hagyományosan megrendezett ünnepségen Szolnok város szépkorú lakosait ünnepelték pénteken délután.

Hirdetés

Az Idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Az idős emberek tisztelete magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket, annak érzését, hogy társadalmunknak hasznos, értékes tagjai. Szabó István alpolgármester köszöntőjében a család, az egymás felé fordulás fontosságát emelte ki.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata évente Szolnokért Emlékérmet adományoz a város életében gazdasági, közösségi, kulturális vagy egyéb téren a közösség javára kifejtett eredményes tevékenység elismeréséül. A Szolnokért Emlékérem arany fokozatával a több évtizeden keresztül végzett eredményes tevékenységet, tartós és kiemelkedő munkát ismeri el a város.

A pénteki ünnepségen Szolnok önkormányzata a város és a megye időskorú lakosai érdekében - két évtizede végzett - áldozatos munkájáért Szolnokért Emlékérem arany fokozatával tüntette ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesületének elnökét, Demény Istvánnét, az elismerést Szabó István alpolgármester adta át.

Az önkormányzat nevében Szabó István megköszönte azon civil szervezetek vezetőinek tevékenységét is, akik számos nyugdíjas klub munkájának segítésével a szépkorú lakosság érdekeit évek óta képviselik, és megannyi szolnoki idős személy életét folyamatosan segítik. Az ajándékokat Deák Jánosné, a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesületének elnöke, továbbá az „Életet az Éveknek” Országos Szövetség megyei vezetője, Gombás Gáborné vette át.

Az alpolgármesteri köszöntőt, valamint a díjak átadását követően a Brill Vokál és az Üzenet tánccsoport fellépésével folytatódott a rendezvény.