2024.04.19, Péntek

Láncolvasás a könyvtárban

szolnok.hu

2016.10.10. 08:48

Az olvasásé volt a főszerep a Nagy Könyvtári Beavatás című egy hetes könyvtári napok programjaiban. Míg a Művészeti Szalonban ismert emberek mutatták be kedvenc könyvüket, addig a könyvtár előtt a város tanulói rendeztek különleges flash mobot, ahol természetesen ők is olvastak.

Hirdetés

A Verseghy Ferenc Könyvtár művészeti szalonjában rendeztek láncolvasást, egymást váltották a felolvasók a kényelmes fotelben. Tálas László , aki maga is nagy túrázó, A déli sark foglyai című dokumentum regényt ajánlotta. A különleges expedícióról szóló könyvből olvasott részleteket a közönségnek. A Tisza fővárosának polgármestere Szalay Ferenc A szeszélyes szőke folyó című gyűjteményt választotta. 

 

Míg az emeleten egymást váltották a láncolvasók, addig a könyvtár előtti téren a diákok gyülekeztek egy különleges flash mobra. Bár legtöbben már a világhálón élik életüket, azért még vesznek kezükbe könyvet a tananyagon kívül is. 

 

-”Viszonylag kevés szabadidőm van, de amikor időm engedi akkor sokat olvasok. Mi mindent? Inkább a modern regények, vörös pöttyös, arany pöttyös regényeket szeretem leginkább” - mondta Garzsik Réka . 

 

-”Biztos vannak akik olvasnak, vannak akiknek ez a hobbijuk, de legtöbben mostanában a facebook-ot nézegetik, meg az üzeneteket, meg a tankönyv igazán, ami papír alapú náluk” - folytatta Lőrincz Balázs. 

 

-”Szerintem ez a nevelésen alapult, hogy fiatal korában mit csinált, ha számítógép előtt játszott akkor nem ismerte meg a könyvek világát. Véleményem szerint a könyveknek van értéke és én pl. szeretek is olvasni” - tette hozzá Kutron Levente. 

 

A könyvtári napok pénteki programjában a szolnoki diákok együtt olvasták fel Darvasi László Azért olvasok c versét egy különleges flash mob keretében, mely a 24 órás vetélkedő elő feladata is volt egyben.