2024.03.29, Péntek

Ruhaadománnyal segítette a rászorulókat az Országos Szamaritánus Társaság

mti

2016.10.28. 14:16

Két kamionnyi ruhát osztott szét időseket, gyerekeket és nagycsaládosokat támogató szervezetei között az Országos Szamaritánus Társaság, testvérszervezete, az Osztrák Szamaritánus Szövetség jóvoltából, az adományból jászberényiek is részesültek.

Hirdetés

Az Osztrák Szamaritánus Szövetség a magyar szervezet mellett a környező országok szamaritánus közösségeinek is több kamionnyi ruhát juttatott el.

 

Az USB Országos Szamaritánus Társaság (Ungarische Samariter Bund) által támogatott szervezetek több képviselője már a kamionok megérkezését követően részt vett az adomány szétválogatásában és elosztásában.

 

Dávid Ferenc mentési koordinátor elmondta, hogy a társaság Magyarország számos régiójában, mintegy 30 intézménnyel tart kapcsolatot és nyújt segítséget a gyermek- és idősotthonok, nagycsaládos szervezetek és anyaotthonok számára többek közt Budapesten, Dabason, Gödön, Gödöllőn, Polgárban vagy Jászberényben.

A magyar szamaritánusok évközben is folyamatosan szerveznek jótékonysági akciókat, karácsonykor például csaknem húsz éve visznek ajándékot a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. számú Gyermekgyógyászati Klinika betegeinek. Mindezek mellett részt vesznek az anyaszervezet nemzetközi munkájában is.

 

Az Arbeiter-Samariter-Bundes Deutschland (ASB) 1888-ban alakult. Feladati közé tartozik többek közt a betegszállítás, elsősegély-tanfolyamok szervezése, természeti katasztrófák esetén a segítségnyújtás, a gyermek- és ifjúságvédelmi munka, időseket segítő mentőszolgálat fenntartása, mozgássérültek szállítása, illetve a járó- és fekvőbeteg-gondozás. Szociális otthonokban, öregek otthonában a szamaritánusok a betegek rendelkezésre állnak az orvosi telefonügyelettől és a takarítástól kezdve, gyakorlatilag bármiben.

 

Az ASB a kezdetektől fogva folytat nemzetközi tevékenységet is, amely magában foglalja a kelet európai országoknak nyújtott gazdasági segélyeket, valamint segítséget nyújtanak azokon a területeken világszerte, ahol gyors cselekvésre van szükség.
Az ASB első európai szervezetét Dániában alapították 1907-ben, a magyar tagszervezet 1999-ben alakult meg.

Helyi hírekOrszágos Szamaritánus TársaságOsztrák Szamaritánus Szövetségruhaadomány