2024.04.20, Szombat

A Szolnok nyerte a vízilabda BENU férfi Magyar Kupát: a Tisza-parti együttes a sorozat vasárnapi döntőjében rendkívül magabiztosan, 10-4-re győzte le a címvédő Egert.

Hirdetés


    
A várakozásoknak megfelelően kőkemény védekezéssel kezdett mindkét együttes, a nyitónegyed így egyetlen találatot hozott, Varga Dénes emberelőnyből volt eredményes.

A második felvonást Hosnyánszky Norbert gyönyörű elhajlásos egyenlítő gólja nyitotta meg, de nem kellett sokat várni a válaszra, Milan Aleksic fórból bombázott a hálóba (2-1). A Szolnok szerb különítménye elkapta a fonalat, előbb Andrija Prlainovic szabadult meg őrzőjétől és lőtt a kapuba, majd újfent Aleksic értékesített egy emberelőnyt (4-1). Az Eger többször még lövésig sem jutott el, Vámost Márton kegyetlen lövésével - pont a kapus feje fölé középre - pedig négygólos hátrányba került. Erdélyi Balázs büntetőből szépített, majd a negyed zárótámadása előtt Dabrowski Norbert időt kért, négy másodperccel a dudaszó előtt Lőrincz Bálint tette szorosabbá az összecsapást (5-3).

A harmadik negyed elején Vámos állította vissza a háromgólos különbséget, Boris Vapenski révén azonban gyorsan válaszolt az Eger. Fél perccel a játékrész vége előtt Aleksic harmadik találatával rendkívül nehéz helyzetbe került az Eger (7-4). 

A zárófelvonás elején Aaron Younger révén négygólosra duzzadt a szolnoki előny, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó.
 

BENU férfi Magyar Kupa, döntő (Tüskeuszoda): Szolnoki Dózsa-Közgép - ZF-Eger 10-4 (1-0, 4-3, 2-1, 3-0)
--------------------------------------------------------
gólszerzők: Aleksic 3, Vámos, Younger 2-2, Varga Dé., Prlainovic, Gocic 1-1, illetve Hosnyánszky, Erdélyi, Lőrincz, Vapenski 1-1

Helyi hírekSzolnokSzolnoki Dózsa-KözgépvízilabdaBENU férfi Magyar Kupa