2024.04.18, Csütörtök

Főhajtás Hanzély Pál emléktáblája előtt

info.szolnok.hu

2017.01.09. 15:01

Hanzély Pál hőstettére emlékeztek azon az ünnepségen, amelyet ma délelőtt tartottak a főhadnagy egykori laktanyájának falán a József Attila-Százados út sarkán elhelyezett emléktáblánál. A hős katonatiszt 90 esztendővel ezelőtt két ember segítségére sietett, akik alatt beszakadt egy kubikgödör jege. A mentőakció sikeres volt, ám a fiatal katona a jeges vízben lelte halálát.

Hirdetés

A szépreményű ifjú tiszt pályafutása tragikusan rövidre sikeredett, ám emlékét a mai napig őrzi a katonaság és a város. A Farkasréti temetőben örök nyugalomra helyezett hős 1932-ben kapott Szolnokon emléktáblát. A hősies helytállás és a másokért való lemondás fontosságára hívta fel a figyelmet megemlékező beszédében Kómár István plébános.

 

Hétfőn délelőtt Hanzély Pál önfeláldozó, bátor és humánus tettére emlékezve koszorút helyezett el az emléktáblánál dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, Szabó István alpolgármester, Csoór György, a megyei közgyűlés alelnöke, dr. Bozó Andrea, a járási hivatal vezetője, a honvédség és a rendőrség,a pártok képviselői, valamint a Hanzély család tagjai.

Helyi hírekSzolnokHanzély Pál