2024.03.29, Péntek

Újabb Szabó György kiállítás Szolnokon

kormanyhivatal.hu

2017.01.17. 11:57

Szabó György szobrászművész már több éve a Művésztelep alkotója és szolnoki léte alatt több izgalmas tárlattal jelentkezett nemcsak a városban, hanem országszerte is. Decemberben Budapesten, és most Szolnokon nyílt meg kiállítása.

Hirdetés

Szabó György Munkácsy-díjas szobrászművész ismét egyedi tárlattal lepte meg a közönséget. A „Parallel” című kiállításon a főszerep az érmeké, azonban a rajtuk megtalálható motívumokat felfedezhetjük egyes szobrain is. A szolnoki Agórában megnyílt kiállítást Dr. Kállai Mária kormánymegbízott nyitotta meg.

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott a megnyitón többek között arról beszélt, hogy ez a kiállítás Szabó György művészetének egy újabb mérföldköve. A figuralitás végigkísérte művészetét, melynek a megszerzett tudás szakmai magabiztosságot adott, legyen szó szobrokról, vagy az érmékről. „Mindig is figurális szobrásznak tartottam magam” hallhattuk legutóbb egy TV interjúban.. Egyéni hangvétele stílusjegyként jelenik meg szobrászatában, köztéri alkotásaiban és az érmeken egyaránt. 

 

Ez a „Paralel” című tárlat a maga nemében egyedi, ugyanis a témák, a motívumok visszatükröződnek az érmeken és a szobrokon is. Izgalmas utazás, felfedezés vár tehát a nézelődőre, a látogatóra, mindazokra, akik megtekintik ezt az anyagot - tette hozzá a kormánymegbízott.

A kiállítás január 29-ig tekinthető meg az Agóra Kulturális Központ Galériáján.

Helyi hírekSzolnokAba-Novák Agóra Kulturális KözpontszobrászSzolnoki MűvésztelepSzabó GyörgyParalel