2024.04.23, Kedd

Több száz általános iskolás vett részt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Karcagi Rendőrkapitányság közös programján, ahol a téma a biztonságos internethasználat volt.

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya még a tavalyi évben indította útjára ismeretterjesztő programsorozatát, amelynek fókuszában az internet használata áll. Az első alkalommal közel 250 kisiskolásnak tartottak előadást a szakemberek.

A karcagi Ifjúsági Ház - HEMO klubja adott otthont a rendezvény újabb állomásának. A helyi általános iskolákból érkeztek a kisdiákok, hogy részt vegyenek az izgalmas, élménypedagógiai elemekkel fűszerezett programon, ahol olyan érdekes kérdésekről esett szó, mint a közösségi oldalak biztonságos használata, az ottani regisztrációból adódó veszélyhelyzetek, a fénykép- és videómegosztások etikai és törvényi szabályai, a személyiségi jogok - persze mindezek gyermeknyelven és játékos feladatok útján jutottak el a nebulókhoz.

A gyerekek maguk is elmondhatták élményeiket, tapasztalataikat, amelyekkel az internethasználat során találkoztak. A rendőrökkel közösen megbeszélték azokat a helyzeteket, amelyek véleményük szerint kellemetlenségeket, súrlódásokat okoztak társaikkal, barátaikkal így szóba kerültek a fotómegosztások és szöveges üzenetváltások is.

 

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságvilághálóbiztonságos internethasználat