2024.03.29, Péntek

Makettháború lesz a hétvégén Szolnokon

honvedelem.hu

2017.03.03. 14:00

Huszonhetedik alkalommal rendezik meg Szolnokon a makettezők egyik legnagyobb hagyománnyal bíró országos versenyét március 4-5-én.

Hirdetés

A hazai makettezés egyik legszigorúbb szakmai megmérettetésének számító viadalt, a XXVII. Országos Makettkiállítást és -versenyt idén is az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis művelődési otthonában, Szolnok-Szandaszőlősön bonyolítják le. A versenyt az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a Szolnoki Makettezők Baráti Köre, a Puma Makett Klub és a Turul Makett Klub szervezi, a kétnapos megmérettetésen pedig a hazai makettező szféra legjobbjai mutatják be tudásuk gyümölcsét.

A számtalan indulási kategóriából minden versenyző megtalálhatja azt, amelyikben esélyesként indulhat. A kategóriák mindegyikében akár több arany-, ezüst- és bronzérmet is kioszthat a zsűri. A hagyományoknak megfelelően a legmagasabb pontszámot elért (vagy a legötletesebb, legkülönlegesebb alkotás) kapja a ”Best of Show” díjat.

A szervezők programokkal is várják az érdeklődőket. A verseny ideje alatt folyamatos lesz a börze, ahol kedvezményes árú kiadványaival a Zrínyi Kiadó is képviselteti magát. A versenyen nem induló látogatók, abban az esetben, ha 300 forinttal támogatják a rendezvényt, tombolajegyet kapnak, mellyel makettet vagy sétarepülést nyerhetnek. A támogatói jegy megváltásával 50% kedvezménnyel lehet megtekinteni a RepTár kiállítását.

Helyi hírekSzolnokMH 86. Szolnok Helikopter BázisOrszágos Makettkiállítást és -verseny