2024.03.29, Péntek

Kutyajátszótér és családi park is épül a szolnoki Széchenyi lakótelepen

info.szolnok.hu

2017.05.16. 13:52

Lakossági fórumot tartottak a Széchenyi városrészben élők számára, ahol a lakók többek között a város polgármesterétől, alpolgármesterétől és a rendőrség képviselőjétől is kérdezhettek.

Hirdetés

 

A városrészben a közelmúltban milliárdos nagyságrendű fejlesztés történt, megújultak az utak, két park, a piros iskola és a Zöld Ház előtti is megszépült. Sajnos azonban időről-időre akadnak olyanok, aki örömet lelnek a pusztításban, egy-egy ilyen alkalommal jelentős károkat okoznak például az öntözőrendszerekben. A további károkozást megelőzendő többen is térfigyelő kamarák felszerelését kérték.

 

A felelős kutyatartás részeként a parkokban tábla tiltja a kutyák sétáltatását, azonban természetes a gazdik részéről az igény, hogy legyen egy hely, ahol szabadon mozoghatnak a házi kedvencek. Ez utóbbira megoldást kínálhat a közeljövőben a Czakó Elemér - Orosz György utak végén kialakítandó kutyás játszótér. Mihalik Zsolt, a városi rendőrkapitányság körzeti megbízott alosztályának vezetője azonban azt is jelezte, hogy a rendőrség mostantól helyszíni bírságot vett ki azokra, akik a tiltás ellenére a parkban sétáltatják a kutyájukat.

 

Visszatérő kérés a városrész lakóitól a lámpás gyalogos átkelőhely kialakítása. Fejér Andor alpolgármester elmondta, hogy az elsőt júniusban helyezik üzembe, de újabbat is kialakítanak az ősz folyamán.

 

S ahogyan az a márciusi közgyűlésen elhangzott, egy új családi park épül a Széchenyi lakótelepen, a Malom és az Aranyi Sándor út végén lévő területen, melyet a mozgáskorlátozottak is használhatnak majd.

Helyi hírekSzolnoklakossági fórumSzéchenyi lakótelep