2024.04.24, Szerda

Országos Dalversenyt rendeztek Szolnokon

kormanyhivatal.hu

2017.05.25. 15:20

Az elmúlt hétvégén a dal kapott kitüntető helyet a megyeszékhely zenei életében. Kilencedik alkalommal rendezték meg a magyar zenei élet egyik kiemelkedő egyéniségéről, a zeneszerző és karmester Ádám Jenőről elnevezett országos dalversenyt. A háromévente megszervezett verseny elismert zenei rendezvénnyé vált az évek folyamán, amelyen az alap- és középfokú művészetoktatási intézmények magánének szakos növendékei nevezhettek és mutathatták meg tudásukat.

Hirdetés

A versenyt Dr. Kállai Mária nyitotta meg. A kormánymegbízott hangsúlyozta, a zenének közösségformáló ereje is van. Az ének olyan erő, amely képes arra - ha csak rövid időre is- hogy összekapcsolja az emberi lelkeket. Ezek a felemelő pillanatok azonban hozzásegítenek bennünket, ahhoz hogy a hétköznapok egyhangúsásában képesek legyünk megtalálni a szépet, a jót, az emberit.

 

 

 

A megyei Tehetségsegítő Tanács elnökeként az ének-zene oktatást is rendkívül fontos területnek tartom a jövő társadalmát alakító gyerekek nevelése szempontjából is. Egy társadalomnak szüksége van a tehetségekre, akik egészséges szemléletükkel, tudásukkal, kreativitásukkal mozdítják előre a fejlődést, végső soron az ország megmaradását.

 

Helyi hírekSzolnokOrszágos DalversenyÁdám Jenő