2024.04.24, Szerda

Energetikai rendszerekkel ismerkedtek az Energy@School program keretében

szolnok.hu

2017.06.18. 13:58

A Pallasz Athéné Egyetem energetikai rendszerével ismerkedtek Szolnokon az Energey@School programban részt vevő intézmények diákjai, pedagógusai.

Hirdetés


A projekt keretében Szabó István alpolgármester ismételten összehívta a diákokat, pedagógusokat, akik a városházán találkoztak iimmár harmadik alkalommal. A beszélgetésen elhangzott, hogy miért olyan nagy napjainkban a jelentősége a megújuló energiák minél szélesebb körű felhasználásának, s ebben mi a fiatalok szerepe, jövőbeli felelőssége. A diákok az előttük álló nyárra is kaptak rövid házi feladatot.

A campuson a napkollektor és a hőszivattyú működési elvéről kaptak részletesen tájékoztatást, a tudnivalókat a fiatalok számára is érdekesen osztotta meg Klajban Károly, az intézmény munkatársa. Ezt megelőzően a városházán

Az Európai Unió Interreg Central Europe Energy@School programra Szolnok további 12 várossal 7 országból közösen adta be pályázatát. A pályázat célja kettős. Egyrészről felmérje az iskolaépületek energiahatékonysági állapotát, és javaslatot tegyen szakmai anyagok, tanulmányok készítésével az épületek energiahatékonyságának javítására és a megújuló energia alkalmazásának lehetőségére. Másrészről olyan iskolákat alakítson ki, ahol a tanárok és a diákok együtt tanulják meg az energiatudatos viselkedést különböző programokon, előadásokon, képzéseken keresztül. Junior (diák) és senior (tanár) energiaőrök legyenek az iskolákban így biztosítva a folyamatos energiaőrzést.

Helyi hírekSzolnokEnergy@School