2024.04.20, Szombat

TV-t kaptak a szolnoki kórház kis betegei

Szolnok TV

2017.06.29. 19:27

Minden segítség számít a Hetényi Géza Kórház Csecsemő-és Gyermekosztályán. A lábadozó „kis betegeket” 13 színes televízióval lepték meg. Az adomány célja, hogy a gyerekek barátságosabb és otthonukhoz hasonló légkörben gyógyuljanak.

Hirdetés

Június 27-től rajzfilmjeikkel gyógyulhatnak a Hetényi Géza Kórház Csecsemő- és Gyermekosztály kórtermiben fekvő gyerekek. Az adománnyal a Holland Colors szolnoki vállalata, tavaly megkezdett jótékonysági akciójának végére tett pontot. 

„Mindig kérnek a helyben tevékenykedő cégektől javaslatot, hogy a saját jövedelmükből, milyen projekteket lehetne támogatni. Így találtunk tavaly a Hetényi Géza Kórház Fertőző Gyermekosztályára, akiket 8 darab tévével ajándékozott meg az alapítvány. Ez a 13 TV idén, ennek a projektnek a folytatása.” - Mondta a HCA Holland Colors Hungária Kft. vállalatvezetője Nádasné Szikszai Ágnes. 

A készülékeket a külföldi vállalat magyarországi képviselője szállította és adta át. 

„A mai gyerekek a technika vívmányaival születnek. Azt gondolom, hogy nagyon fontos az otthoni körülményeket bevarázsolni a kórterembe. Emellett igyekszünk hagyományos játékokkal, mesekönyvvel és kézműves foglalkozásokkal is feldobni a mindennapokat.”- mondta Dankó Zsuzsanna a Hetényi Géza Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának vezető főnővére. 

A Csecsemő- és Gyermekosztály minden támogatást szívesen fogad. Jelenleg betegmegfigyelő monitorokra és mérlegekre lenne szükség. A felajánlásokat a Gyermekeink Egészségéért Alapítványon keresztül lehet eljuttatni az osztályra.

Helyi hírekSzolnokHetényi Géza Kórház Csecsemő-és GyermekosztályHolland Colors Hungária Kft.