2024.04.16, Kedd
A szolnoki rendőrnő crossfit világbajnok lett

A szolnoki rendőrnő crossfit világbajnok lett

police.hu

2017.08.27. 08:29

A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa, Tóth Frida rendőr százados a világ legrangosabb Crossfit versenyéről ARANYÉREMMEL tért haza.

Hirdetés

A 2017. augusztus 7. és 2017. augusztus 16. között Los Angelesben megrendezett Police and Fire Games világjátékokra Magyarországról egyedül Tóth Frida rendőr százados kapott meghívást Crossfit kategóriában.

A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi technikusa 20 éve állt a rendőrség kötelékébe. Sportolói múltja azonban még ennél is régebbre nyúlik vissza. 10 éves korától 33 évig versenyszerűen evezett és ebben a sportágban többszörös magyar bajnoki címet, valamint a Masters Világbajnokságokon dobogós helyezéseket szerzett. 2011-től több hazai és nemzetközi Crossfit versenyen indult, s évről- évre egyre feljebb került a ranglétrán, az elmúlt években pedig már mindig dobogóra állhatott.

Az eddig elért eredményei alapján a világ legjobb harmadik rendőrnőjeként kapott meghívást a világ legrangosabb, rendőröknek és tűzoltóknak megrendezett világjátékára. A rendőrség, a szponzorok, a barátok és a rokonok is támogatták Tóth Fridát, hogy magyar rendőrként bizonyíthasson Amerikában. Frida nem okozott csalódást és két napos hősies küzdelem után 2017. augusztus 15-én elhozta élete eddig legszebb aranyát. Korosztályában, a rendőrnők között világbajnok lett.

 

Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány 2017. augusztus 24-én a média képviselői előtt dicséretben és jutalomban részesítette Tóth Frida rendőr századost.

Helyi hírekSzolnoki RendőrkapitányságTóth FridaPolice and Fire Games világjátékok