2024.04.25, Csütörtök

Idén is az East Fesztiváltól volt hangos a mezőtúri nyár

honvedelem.hu

2017.08.05. 18:56

Az East Festen nem csak a zene, hanem a toborzás is dübörgött, ugyanis az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) szolnoki katonái idén is kitelepültek a fesztivál helyszínére.

Hirdetés

Számos egyéb program mellett napközben a vendégek jellemzően a strandot választják, vagy a floridai beach hangulatot idéző röplabda pályán dagasztják a homokot. Az MH KIKNYP szolnoki katonái, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság 8. kiképző százada, valamint a HM Zrínyi Kft. sikeresen fokozta a hangulatot kreativitást és technikát nem sajnálva. Miközben a fiatalok a hatástalanított Gepárd M1 nehéz mesterlövész puskát vagy PKM géppuskát vették szemügyre, a toborzók számos hasznos tudnivalót meséltek a Magyar Honvédségben vállalható munkalehetőségekről és az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatról.

A HM Zrínyi Kft. mobil szimulátor állomásán eközben lézerfegyveres lövészet folyt, ahol kiderült, hogy nem is olyan egyszerű egy célzott lövés leadása. Aki ezt megunta, már mehetett is a repülőgép-szimulátorba néhány dugóhúzó manővert végrehajtani. A legbátrabbak egyébként hamar a szigorú kiképzőkkel találták szembe magukat, akik komplett akadálypályát és bukkanó célokkal működő lövészpályát építettek. A futás, kúszás-mászás végén minden harcost egy csinos paintball puska várt, amely segítségével - a lelkes kiképzők biztatása és szakmai instrukciói mellett - sárga festékkel terítették be a célokat. Összességében elmondható, hogy az érdeklődő, kalandvágyó, jókedvű, sportos fesztiválozó fiatalság (sőt az idősebb korosztály is) hamar megtalálta a katonákkal a közös hangot, a feladatokat pedig örömmel és teljes erőbedobással hajtották végre.

 

Forrás: honvedelem.hu, Szolnoki István hadnagy

Helyi hírekhonvédelemtoborzásmezőtúrEast Fest 2017