2024.04.24, Szerda

Kerékpárral vetélkedhetnek a szolnoki iskolások

szolnok.hu

2017.08.22. 14:04

A rendezvény célja, a város kerékpárút-hálózata és a szolnoki kerékpáros turizmus népszerűsítése mellett, a diákok tudásának bővítése a szolnoki fejlesztésekhez, a megyeszékhelyhez kötődő tudnivalókkal, város- és sporttörténeti kérdésekkel kapcsolatosan, melyet játékos-vetélkedős formában kívánnak megvalósítani a szervezők.

Hirdetés

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. augusztus 23-án kerékpáros ügyességi vetélkedőt szervez felső tagozatos és középiskolás diákok részére „Nyár végi teker(g)ő” címmel az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit Kft., a Tourinform Szolnok Iroda és a Szolnoki Rendőrkapitányság közreműködésével - tájékoztatta a sajtót Fejér Andor alpolgármester.

 

Éppen ezért a „Nyár végi teker(g)ő” nem egy gyorsasági verseny, nem az a cél, hogy a résztvevők minél hamarabb teljesítsék a távot, tehát nem az idővel futnak versenyt, eredményüket az egyes megállókon nyújtott teljesítményük határozza meg, miközben önfeledten, magukat jól érezve tölthetnek el egy vidám délutánt.

A rendezvényen, 6 állomáson (Tiszai hajósok tere – Vízilabda Aréna – Turisztikai és Szabadidő Központ – Sportcentrum Játéktér - Rózsakert – Városháza) mérhetik össze szellemi és gyakorlati tudásukat a résztvevők. Azok a fiatalok, kik a legtöbb pontot gyűjtik össze, az értékes nyeremények mellett, akár egy új kerékpárral is gazdagabbak lehetnek.


Minden résztvevő oklevelet, kerékprizmát, láthatósági mellényt, zsebtérképet, müzli szeletet és vizet kap ajándékba.

A regisztrációt követően a szervezők részletes tájékoztatást küldenek a további tudnivalókkal kapcsolatosan.

Táv :5 km.

Útvonal: Kossuth tér (Városháza) – Szapáry út – Tiszavirág gyalogos és kerékpáros híd – Turisztikai és Szabadidő Központ – Sportcentrum Játéktér – Tiszavirág gyalogos és kerékpáros híd – Tisza-parti sétány – Kossuth út – Kossuth tér (Városháza).

Részletes program:

12:45 Megnyitó - Szalay Ferenc polgármester, Kossuth tér

13:00 RAJT

15:15 Eredményhirdetés, Kossuth tér

Kiegészítő programok/szolgáltatások: részegszemüveg kipróbálása, „BikeSafe” kerékpár-regisztráció, kerékpár szerviz.

Helyi hírekSzolnokNyár végi teker(g)ő