2024.03.28, Csütörtök

Mindenkit vár a megújult Szolnoki Gulyásfesztivál

info.szolnok.hu

2017.09.01. 13:40

Az idei Gulyásfesztivál egy kicsit felfrissül, de nem szakít a hagyományokkal.

Hirdetés

Igyekszik megtartani mindent, ami a 19. alkalomhoz közeledve már hagyománnyá vált. Ilyen többek között a jótékonysági főzőverseny, a hagyományőrző táborok, kézműves bemutatók, a Gulyáskirály választás, zsűrizett főzőverseny, a motoros felvonulás, valamint a külhoni magyar, a belföldi és külföldi díszvendégek fogadása, akik idén is sokszínű kulturális programokkal készülnek a rendezvényre. Ahogy már mindenki megszokta, szeptember második hétvégéjén a szórakoztató koncertek mellett gőzölgő gulyás illat vár mindenkit a Tiszaligetben.

A szervezők idén egy kis újítást csempésztek a három napos gasztronómiai forgatagba. Méghozzá úgy, hogy a Gulyásfesztivál területét kibővítik. A plusz helyszín a Tiszaliget volt kemping területe, így gyakorlatilag a rendezvény tovább nyúlik a Campus felé és ezzel még több színes programot biztosít a látogatóknak. Az árnyas fák alatt és a hatalmas füves, ligetes részen húzódó volt kemping területén lesz a Liget színpad, ahol péntek este a P-Mobil ad koncertet. Kiegészülve egy sör és borutcával, street food-dal és modern vidámparkkal vár mindenkit a Szolnoki Gulyásfesztivál 2017-ben.

Szombaton ismét a gulyásfőzés kapja a főszerepet. A jelentkezések már javában zajlanak, a szervezők idén megkönnyítik a csapatok nevezését: a megújult weboldalon egy kattintással és az űrlap kitöltésével letöltődik az egyéni nevezési lap, melyet a szervezők azonnal megkapnak.

 

Forrás: info.szolnok.hu

Helyi hírekSzolnokfesztiválhagyományőrzésgasztronómiagulyásfőzés2017