2024.04.19, Péntek

Karácsonyi ünnepség a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatalban

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2017.12.21. 15:00

A rendezvényen a kormánymegbízott több elismerést adott át, majd a főosztályok munkatársainak műsorával folytatódott az ünnepi program.

Hirdetés

A hagyományokhoz híven a kormányhivatal karácsonyi ünnepséget szervezett munkatársai számára. A Megyeháza Díszterme teljesen megtelt, ahol dr. Berkó Attila főigazgató és Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket. 

A kormánymegbízott arról beszélt, hogy az évnek ebben az időszakában jobban vágyunk a csendre, a nyugalomra. Visszatérünk azokhoz az értékekhez, amelyek a hétköznapok rohanásában időnként a háttérbe szorulnak. Az idei évvel kapcsolatban elmondta: a területi közigazgatás megújításának egy újabb lépcsőfokához értünk, hiszen 265 törvény módosításával új eljárási szabályok léptek életben. Jelentős lépéseket tettünk az egyszerűsítés, a hatékonyság irányába. A központi hivatalok és a háttérintézmények működésének átvizsgálása és megszűnése, beolvadása után a hatósági első fokú döntések jelentős része a járási hivatalokba került, a másodfokúak pedig a megyei szintre.

Az állami tisztviselők számára a közszolgálat a modern, szolgáltató állam kereteibe illeszkedő, a szakmai képzettséget és tapasztalatot, valamint a teljesítményt megbecsülő különleges életutat kell, hogy jelentsen, amelyben a munka díjazása arányos a feladattal és a felelősséggel. Ennek tükrében az év elején a kormányhivatalok főosztályainak munkatársai is az új illetmény szerint végzik munkájukat - tette hozzá a kormánymegbízott.

Dr. Kállai Mária megköszönte munkatársainak ez évi helytállást, az energiát, és időt nem kímélő munkát, a kiváló szakszerűséget, az állampolgári elégedettséget kiváltó szolgáltatást.

Ezt követően elismeréseket nyújtott át a kormányhivatal 14 munkatársának. Az ünnepség résztvevői ezután a főosztályok munkatársainak műsorával folytatódott.

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok Megyei KormányhivatalMegyeházakarácsonyi ünnepség