2024.03.19, Kedd

Egy igazi szolnoki lokálpatriótát köszöntöttek

szolnok.hu

2018.01.18. 14:30

Egy Szolnokon sokak által ismert, köztiszteletben álló személyiséget, Szalóki Istvánt köszöntötte szerdán 80. születésnapja alkalmából Szalay Ferenc polgármester.

Hirdetés


Országzászló, Laki Kálmán emléktábla, az Ötvenhatosok terén álló emlékkő… nem is gondolná az ember, hogy mennyi minden kötődik Szalóki István nevéhez, akit hivatása hosszú évtizedekig az olajkutatáshoz kötött, egykoron ő volt a felelős az ország gázellátásáért. Végigjárva a ranglétrát az egyik legnagyobb magyar cégtől vezérigazgató-helyettesként ment nyugdíjba, de azóta sem pihen. Tagja a Rotary Klubnak, sokáig vezette a Szolnokért Egyesületet, s ezeken kívül is számtalan szervezet, alapítvány, egyesület tagja. Része volt abban is, hogy Pávai-Vajna Ferenc, a Boros Ottó-Hasznos István-Kanizsa Tivadar legendás vízilabdás triumvirátus emléktáblát kapjon Szolnok városában.

Én egy régi mondás szellemében éltem és élek: dolgozz úgy, mintha örökké élnél, imádkozz úgy, mintha holnap meghalnál. Nekem ez azt jelenti, hogy tégy meg mindent, amit megtehetsz és legyen erős a hited. És ami mindig a szemem előtt lebegett: ez a város megérdemli, hogy az ember dolgozzon érte, ehhez mindig találtam társakat – fogalmazta meg életfilozófiáját egy korábbi interjúban Szalóki István.

Szalay Ferenc a város nevében köszönte meg azt a rengeteg munkát, amelyet a neves lokálpatrióta Szolnokért végzett, hozzátéve: bízik abban, hogy még nagyon sokáig veszi ki részt a megyeszékhely mindennapjaiból, s gazdagítja ötleteivel, kezdeményezéseivel a várost.

Helyi hírekSzolnokSzalóki István