2024.04.25, Csütörtök

A bölcsődékben dolgozókat ismerték el Szolnokon

szolnok.hu

2018.04.21. 07:56

A Bölcsődék Napja alkalmából rendeztek ünnepséget a városházán, mely egyben a „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékérem átadó ünnepsége volt.

Hirdetés

2010 óta minden év április 21-e a Bölcsődék Napja, ezzel is kifejezve a társadalom megbecsülését a bölcsődei dolgozók által teremtett értékek iránt. Dr. Koncz József a város önkormányzata által fenntartott bölcsődékben kiemelkedő tevékenységet végzők elismeréséül évente kiadható „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékérmet alapított, mely idén immár 7. alkalommal adtak át.

Átgondolt, következetes és magasszintű szakmai munka zajlik a város bölcsődéiben, s ezt nem csupán ezen az egyetlen napon, de az év minden napján meg kell köszönni önöknek, hiszen rendkívül fontos munkát végeznek! – mondta a polgármester ünnepi köszöntőjében.

A Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” emlékérmet ebben az évben Mészárosné Elter Gabriella, a Kolozsvári úti bölcsőde kisgyermeknevelője és Szabóné Boros Ilona, a Simon Ferenc úti bölcsőde technikai dolgozója vehette át.

A Magyar Bölcsődék Egyesülete 1997-ben Akócsi Ágnes emlékére életmű díjat alapított, melyet azok a bölcsődei ellátás területén dolgozó szakemberek kaphatnak, akik kimagasló teljesítmény nyújtanak, munkájuk eredménye az országos bölcsődei hálózat szakmai fejlődésére is kihat. Az idei évben az a megtiszteltetés érte városunkat, hogy a díjazottak között szerepel egy szolnoki szakember is. Koncz Imréné az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság Jósika úti tagintézményének vezetője veheti át 2018. április 23-án Budapesten ezt a rangos, országos szakmai elismerést. Koncz Imrénét virágcsokorral köszöntötte Szalay Ferenc.

A díjátadó ünnepség színvonalát Jankovics Anna, a Szigligeti Színház színművésze és a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek előadása emelte.

Helyi hírekSzolnokBölcsődék NapjaSzolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérem