2024.04.19, Péntek

Fiatal művészpalánták alkotásai a szolnoki árvízvédelmi támfalon

kotivizig.hu

2018.04.21. 13:35

Szolnok jellegzetes épületeit és a megyeszékhelyhez kötődő 28 neves személyiség portréját festette fel az árvízvédelmi támfal függőleges, vízoldali felületeire a héten a Magiszter Alapfokú Művészeti Iskola 32 diákja és 6 tanára a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság támogatásával.

Hirdetés

A Tiszavirág gyaloghíd lábánál, illetve a Történelmi vízmércéhez vezető rámpánál a 9. és 11. évfolyamos diákok hétfőn délelőtt nyitották fel az első festékes dobozt, pénteken pedig már az utolsó ecsetvonásokat, apró javításokat végezték, valamint UV-álló lakkréteggel vonták be a kész alkotásokat. A Tóthné Páncsics Edina vezette lelkes csapat festés közben igazán közelről szemlélhette a Tiszán levonuló árhullámot, ami éppen a napokban tetőzött. Munkájuk eredményeként az eddig szürke falakról mostantól visszaköszön a város több nevezetes épülete, így a Galéria, a Megyeháza, a Tisza Szálló, a Belvárosi Nagytemplom, a Szigligeti Színház és a Művésztelep, az árnyképeken pedig továbbiak ismerhetők fel. 

A rámpa immár arcképcsarnokként is funkcionál, emléket állítva 28, Szolnok életében meghatározó szerepet játszó személyiségnek. A gyaloghíd belváros felőli hídfője pedig Magyarország, Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok címerét is hirdeti a Magiszter diákjainak és a tanárainak köszönhetően. Természetesen az iskola és a megyeszékhely fejlődését, szépítését ebben a formában is támogató KÖTIVIZIG logója szintén felkerült a betonfelületre, ahogy az alkotók nevei is. 


 

Helyi hírekSzolnokTiszavirág gyaloghídszolnoki árvízvédelmi támfalMagiszter Alapfokú Művészeti Iskola