2024.03.28, Csütörtök

Martfű is csatlakozott a Kézműves Házak Hétvégéjéhez

martfu.hu

2018.04.18. 15:53

2018. április 7-én, szombaton 10 órától mézeskalács illatával és a tiszazugi tisztaszoba hangulatával vártak mindenkit, aki szeretett volna belelesni a népi kézművesség titkaiba.

Hirdetés

Idén is csatlakozott a Martfűi Kézműves Ház a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéjéhez, melyet idén immár ötödik alkalommal rendeztek meg.
 

Juhászné Hidvégi Edit, a Kézműves Ház szakmai vezetője, egyben a rendezvény házigazdája a mézeskalács készítését és díszítésének fortélyait mutatta meg. Ki lehetett próbálni a nemezelés, csuhézás, szövés, agyagozás, bőrözés, szalmafonás és gyöngyfűzés alaplépéseit a népművészek és a Művelődési Központ munkatársai segítségével, és mindenki kedvére válogathatott a martfűi, szolnoki és mezőtúri népművészek által kínált portékákból.

A foglalkozásokat táncházzal zárták, Stonawskiné Busi Ildikó vezetésével moldvai tánclépéseket tanulhattak. Koraeste a Borvirág Zenekar előadását a bográcsban készülő slambuc mellett hallgathatták, a vállalkozó kedvűek táncra is perdülthettek.

forrás: martfu.huEiler Zita muzeológus

Helyi hírekMartfűKézműves Házak Hétvégéje