2024.04.19, Péntek
1956 szolnoki veteránjait köszöntötték a városházán
info.szolnok.hu

1956 szolnoki veteránjait köszöntötték a városházán

info.szolnok.hu

2019.10.22. 15:50

Nagyon szép hagyomány folytatódott, amikor az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepségsorozat részeként szolnoki veteránokat köszöntöttek a városházán.

Hirdetés

Sajnos egyre fogyatkozik a veteránok száma, évről évre kevesebben jönnek el a városházi megemlékezésre. Ám mindazok, akik még köztünk vannak, élő mementói a megrendítő eseményeknek, hiszen Szolnokon is voltak bátrak, akik tetteikkel igyekeztek érvényre juttatni nemzetünk szabadságvágyát. Napjainkban pedig elmondják azt, amiről a mai fiatalok csak tankönyvekből, korabeli felvételekről értesülhetnek, s aminek említése évtizedekig büntetendő, tiltott cselekedet volt. A szabad Magyarországon már beszélhetünk az ötvenhatos eseményekről, s ami eddig egy-egy család rejtegetnivaló titka volt, ma már nemes példája a bátorságnak, az önfeláldozásnak.

A bensőséges ünnepségen a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjai megrendítő műsorral fejezték ki tiszteletüket az időseknek, majd Szabó István idézte fel azokat a társadalmi folyamatokat és politikai döntéseket, amelyek az 56-os eseményekhez vezettek.

Helyi hírek1956SzolnokVárosháza