2024.04.20, Szombat
Átadták a Pro Caritate-díjat a Kistérség Napján
info.szolnok.hu

Átadták a Pro Caritate-díjat a Kistérség Napján

info.szolnok.hu

2019.10.01. 11:39

Öt nagyszerű szakember kapott elismerést hétfőn a szolnoki Vízpart körúti idősek otthonában a Kistérség napja alkalmából rendezett ünnepségen. Az elismeréseket Szalay Ferenc, Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása (SZKTT) elnöke és Balogh Zoltán alelnök adta át.

Hirdetés

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása 2004. október 1-én alakult 17 település részvételével, jelenleg 18 település alkotja. Megalakulásakor az alapvető cél volt, hogy a társulásban résztvevő települések számára magas színvonalú közszolgáltatások elérését biztosítsa.  A szociális és gyermekjóléti ellátások közös biztosítása a megalakulás kezdete óta kiemelt célja volt a Kistérségi Társulásnak. A szociális és gyermekjóléti ellátások biztosítását közel 600 fő munkatárs végzi kistérségi szinten, akik több, mint tízezer fő részére nyújtanak rendszeres ellátást, magas színvonalon.

A kistérség napján az intézményeiben kiemelkedő munkát végzőket Pro Caritate-díjjal ismerik el. Immáron hatodik alkalommal köszönték meg a kistérségi szociális területen dolgozók áldozatos munkáját.

Nem elég, hogy rendelkezésre állnak a működési feltételek, meglegyenek a források, ehhez a hivatáshoz szív és lélek kell. Akik ebben a rendszerben dolgoznak, az egyik legszebb feladatot végzik, ahol számos nehéz helyzet mellett lélekemelő pillanatokkal is találkoznak. Munkájuk elismeréseként a társulás minden dolgozója év végéig kétszer 60 ezer forintot kap. – mondta Szalay Ferenc, hozzátéve, hogy mindez megvalósulhasson, Szolnok 21 millió forintról mondott le a kisebb települések javára.

Elismerő oklevelet és jutalmat kapott Vígh Zsolt, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központ Hajléktalan-segítő Szolgálat szociális munkatársa, Récsányi Edina a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Gondozási Központjának vezetője, Jenes Orsolya a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Zagyva menti Integrált Központjának családsegítője, és Telek Rozália a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Szociális Szolgáltató Besenyszögi Központ gondozónője.

2019-ben a Pro Caritate-díj-at Horváth Róbert, az SZKTT Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ család – és gyermekjóléti szolgálatának családsegítő munkatársa, Horváth Róbert kapta.

Horváth Róbert 2014 óta a SZKTT Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ családsegítő munkatársa Tiszavárkonyban. Családsegítőként minden cselekedetével a munkakörét szolgálja, magáénak érzi és szívén viseli ügyfelei problémáit, nélkülözhetetlenné téve magát mind Tiszavárkony, mind Rákóczifalva ellátottjai körében.

Munkakörét tekintve családsegítő, de a legfontosabb, hogy a mindennapokban nagybetűs SZOCIÁLIS MUNKÁS, aki híresen sajátos módszereivel, minden hozzáfordulónak segít. Az Intézményben folytatott tevékenysége messze túlmutat a munkakörébe tartozó kötelező feladatain, plusz feladatot vállal immár ötödik éve a nyári táborok lebonyolításában. Az idősek otthonában zenei tehetségét felhasználva foglalkozásokat tart és az ünnepségek lebonyolításának aktív részese. A szakmai együttműködések során segítőkész, de ha kell bármilyen konfliktusba beleáll, ha az az ügy megoldását szolgálja. Ahová leteszi a névjegyét, ott biztosan megjegyzik, tevékenysége, jelenléte sehol nem marad észrevétlen. Klasszikus szociális munkásként szakmai hozzáállása példaértékű és elismerésre méltó.

Az elismerések átadását követően a rendezvényt a Szolnoki Széchenyi Gimnázium diákjainak, majd a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény ellátottjainak és gondozónőinek előadása zárta.

Helyi hírekSzolnokPro Caritate Díj