2024.04.25, Csütörtök
Mától megnyitja a kapuit a szabadstrand Szolnokon
Illusztráció (Pexels)

Mától megnyitja a kapuit a szabadstrand Szolnokon

info.szolnok.hu

2020.08.08. 08:05

Vannak olyan projektek, amikhez a csillagok szerencsés együttállása is szükséges - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Fejér Andor alpolgármester a Tisza-parton.

Hirdetés

Hozzátette, az elmúlt év tapasztalatai alapján komoly érdeklődés mutatkozik a szabadstrand iránt, tavaly összességében több mint 10 ezren látogattak ki, ez a siker ösztönözte a további bővítési lehetőségek utáni kutatást. Az önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökségtől mintegy 100 millió forintos hozzájárulást kapott, ennek eredményeként egy korszerű játszótér, felújított sportpályák- és vizesblokk, illetve a kiszolgáló rész infrastruktúrája is bővülhetett.

A mentetlen oldali részen növekedett a strand mérete, helyet kapott egy kutyás partszakasz, két büfé is üzemkészen várja majd a strandolni vágyókat, ráadásul a vizen érkezők számára egy mobilstég is létesült.

Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. vezetője elmondta, a cél az volt, hogy egy igazi élménypartot alakítsanak ki, ez pedig az előzetes terveknek megfelelően sikerült is.

A szolnoki szabadstrand augusztus 8-án 10 órától várja majd a vendégeit. Érdemes időben kiérni, hiszen az első 50 látogatót ingyen motorcsónakázásra viszik majd az üzemeltetők!

Helyi hírekszolnoki szabadstrandszabadstrand