Helyi hírek

Szolnokon táborozik a magyar férfi vízilabda-válogatott

2017.01.07

Bizonyítási vágy és jó hangulat jellemezte az új szövetségi kapitány, Märcz Tamás első edzését a férfi vízilabda-válogatott élén.

Leégett a tiszavárkonyi alkotóház

2017.01.02

Kigyulladt a népművészeti alkotóház nádteteje Tiszavárkonyban, az Endre király úton, január elsején, éjfél után nem sokkal.

Ünnepi műsorral köszönték meg az idősek munkáját

2016.12.23

Közel négyszázan vettek részt az ünnepségen, amelyen a Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium és Szakközépiskola Fényes Adolf Szolnoki Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanulói és tanárai léptek fel.

A Szolnoké a trófea

2016.12.19

A Szolnok nyerte a vízilabda BENU férfi Magyar Kupát: a Tisza-parti együttes a sorozat vasárnapi döntőjében rendkívül magabiztosan, 10-4-re győzte le a címvédő Egert.

Nagy sikere volt a Szépkorúak Akadémiájának

2016.12.05

Ez év áprilisa óta 13 előadást hallhattak az érdeklődők például az egészséges életmóddal, táplálkozással, szociális ellátással, érdekérvényesítéssel kapcsolatosan. Átlagosan közel kétszázan töltötték meg az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ termét egy-egy előadás során.

Az építészet ünnepe Martfűn – „Építő játékok” kiállítás

2016.11.25

A „Regio Architect” 2012-2016. évi díjazottak és a szolnoki Aranyos Szeglet Waldorf Iskola és Óvoda tanulóinak „Építő Játékok” című közös kiállítása nyitotta meg kapuit a vándorkiállításnak második alkalommal helyt adó martfűi művelődési intézményben.

Hatalmas lángok csaptak fel, égett az úttestre kifolyt étolaj

2016.11.23

Étolajat szállító kamion rakománya gyulladt ki tegnap kora reggel Tiszaföldvár és Martfű között. A 442-es út érintett szakaszára több tonna étolaj folyt ki, az úttest hosszú időre járhatatlanná vált.

Megjelent a Rongyszőnyeg zenekar első lemeze

2016.11.20

Fellegajtó- különös, és sokat ígérő cím, épp olyan különös és épp olyan sokat ígérő, mint maga a Rongyszőnyeg zenekar, melynek martfűi tagjai ezt a címet adták 2016 nyarán felvett első lemezüknek.

Gránátot, több lőfegyvert és lőszert találtak a rendőrök Jászberényben

2016.11.17

A rendőrök egy gránátot valamint, több engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszert is találtak egy jászberényi telephelyen.

Túl sok tőkésrécét zsákmányoltak

2016.11.14

Két olasz orvvadászt értek tetten a természetvédelmi őrök a Tisza-tónál.

Elkészült a szandaszőlősi Kiss János út

2016.11.13

Hűvös őszi időben, szemerkélő esőben adta át Szalay Ferenc polgármester és Tokaji Gyula, a városrész önkormányzati képviselője a felújított szandaszőlősi Kiss János utat.

Márton Napi Libalakoma

2016.11.11

Minden évben, Márton nap környékén az Erdei Művelődési Háznál vendégeskedik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza.

Szolnok sikeresen pályázott energiahatékonyság növelése témakörben

2016.11.08

Az Európai Unió Interreg Central Europe Energy@School programra Szolnok további 12 várossal 7 országból közösen adta be pályázatát.

Karcagon fociztak a megye diákjai és vendégeik

2016.10.30

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat és a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület labdarúgó kupát rendezett Karcagon a megye középiskolái számára.

A magyarságnak kell a saját sorsát alakítania

2016.10.24

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter mondott vasárnap Karcagon ünnepi beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésen.

A pónilónak nem lett baja

2017.01.05

Árokba fordult egy utánfutós autó Karcagnál. A jármű egy lovat szállított.

Nagy elismerésben részesült egy martfűi szakács

2016.12.29

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Önkormányzati Elismerő Oklevelet” adományozott Rékási Tibor részére a 2016. évi IKA-Kulináris Olimpián Culinary Art (szakács) kategóriában elért bronzérem eredményéért, ezzel kifejezve a város lakosságának tiszteletét és megbecsülését.

Bali István a lengyel magyar barátságról írt

2016.12.19

Bali István újabb impozáns könyvet adott ki, mely szövegben és képekben egyaránt rendkívül tartalmasan mutatja be a megye több évtizedre visszanyúló lengyel kapcsolatait.

Új padok és kerékpártámaszok kerültek ki Szolnokon

2016.12.12

Az elvégzett munkáknak köszönhetően szebb, zöldebb és komfortosabb lett a megyeszékhely.

Otthon egyedül – bűnmegelőzési előadássorozat

2016.11.28

Bűnmegelőzési előadásnapot tartottak a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai a rákócziújfalui általános iskola 3. és 4. évfolyamos tanulóinak.

Már 22 éves a szolnoki testvériskolai kapcsolat

2016.11.23

A német diákok örömmel és lelkesen jönnek minden alkalommal Szolnokra. Az iskola vezetősége és a vendéglátó családok is színes programokat biztosítanak a reutlingeni diákoknak.

Kopasz boci a Tisza-tavi minizoo új lakója

2016.11.21

Tavaly óta folyamatosan bővül az állatok birodalma a Tisza-tónál. Gyöngy András hozta létre Sarudon a MiniZoo-t, ami – a neve ellenére – egy meglehetősen nagy állatsimogató, ahol jelenleg mintegy 400 állat él.

Az első női képviselőt Szolnokon választották

2016.11.17

A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára ezúttal a városházán tartotta népszerű Levéltári Esték című sorozatának novemberi rendezvényét.

Beer Miklós megyés püspök aranymiséje Szolnokon

2016.11.14

Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök celebrálta a vasárnap esti szentmisét a szolnoki belvárosi nagytemplomban. Különleges este volt, hiszen huszonegy fiatal bérmálkozott, ráadásul az egyházkerület vezetője most ötven éve kezdte el pályáját.

Felvidékkel ismerkedtek a szandai diákok

2016.11.13

A projekt megvalósításához szükséges összeget a HATÁRTALANUL! program pályázati felhívására készített munkával nyerte el az intézmény közel hárommillió forint értékben.

Átadták a dr. Adorján Ildikó-díjat

2016.11.11

A díjjal járó plakett - amely Árpád-házi Szent Erzsébetet ábrázolja - Szabó Imrefia Béla szobrászművész alkotása. Szent Erzsébet az irgalmas cselekedetek gyakorlója, a felebaráti szeretet példaképévé vált.

Átadták a szolnoki hallgatóknak az MNB Kiválósági Ösztöndíjakat

2016.11.09

A Pallasz Athéné Egyetem szolnoki Gazdálkodási Karának Pénzügy és számvitel alapszakáról három hallgató részesült Kiválósági Ösztöndíjban: Ipolyi Vanda Vivien 2. éves, Horváth Zsófia és Szöllősi Péter 3. éves hallgatók.

Ingyenes egészségügyi szűrések a megyében

2016.11.07

Folyatódott a kistelepülési egészségügyi szűrőprogram, melyet 7 évvel ezelőtt indított el a megyei önkormányzat az akkor még fenntartásában működő Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézettel közösen. A jó munkakapcsolat megmaradt és a szűrőprogram azóta is folytatódik a megye 2.000 fő lélekszámú alatti településein.

Ruhaadománnyal segítette a rászorulókat az Országos Szamaritánus Társaság

2016.10.28

Két kamionnyi ruhát osztott szét időseket, gyerekeket és nagycsaládosokat támogató szervezetei között az Országos Szamaritánus Társaság, testvérszervezete, az Osztrák Szamaritánus Szövetség jóvoltából, az adományból jászberényiek is részesültek.

Szinte katasztrófahelyszínné változott a szolnoki Kertváros egy része

2016.10.22

Még feltételezett terroristákkal vívott tűzharc is nehezítette a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság rendkívüli tiszai árvízzel és a legmagasabb fokú vízszennyezéssel szembesülő Védelmi Osztagának munkáját a Szolnokon tartott védelmi igazgatási gyakorlaton.