2024.04.19, Péntek

Október 14-én ismét Első lépés a természetbe! túra indul Kékestetőről

pestpilis.hu

2018.10.02. 11:58

Újra az 1. kategóriába sorolt program várja a vendégeket, a Fából va(s)karika című könnyű túra.

Hirdetés

Ez alkalommal is megismerkedhetnek majd a túrázók Kékestető múltjával, jelenével és tervezett jövőképével, a gyógyító levegő kiváló hatásaival, a montán bükkerdők kincseivel, varázslatos kilátópontokkal, különleges történetekkel, ősi legendákkal, szóbeszédekkel, hiedelmekkel, gyógyító növényekkel és sok-sok más izgalmas helyi tudnivalóval.

Találkozzunk 10.14-én 10.40-kor az 1014 m magasságot jelölő nemzeti színű csúcskő előtt! Regisztráció és további ismertető ide kattintva érhető el.

Az Első lépés a természetbe! tematikus túrasorozatot kifejezetten az olyan vendégek számára álmodták meg, akik Kékestető számos látnivalójának és érdekességének felfedezésén túl szeretnék megismerni az erdőt, a túrázás, a helyes természetjárás szabályit, akik még nem vetetették bele magukat ebbe testet-lelket egyaránt tápláló kiváló sportágba.

A túrasorozat egészen kiskortól (4-5 év) időskorig (70-80 év) ajánlott, a túratempónak és a tematikának köszönhetően a nem kiváló egészségi állapotú személyek is részt vehetnek rajta, ennek ékes példája volt az első túra vegyes összeállítású csapata, melyben a daganatos betegségekkel küzdők vagy a mozgásszervi problémákban szenvedőkön túl légzőszervi panaszokkal, vagy éppen túlsúllyal küzdők is részt vettek és vidáman teljesítették a könnyű túrát – mert Kékestető mindenre gyógyír!

A Kékestető Nonprofit Kft. a túrák vezetésével az I love Mátra – a Mátra legnagyobb online felületének szerkesztőjét, Demecs Norbi bronzjelvényes, szakképzett túravezetőt bízta meg, akinek nevéhez immár 4 éve a Mátra leglátogatottabb, legkeresettebb tematikus túrasorozata fűződik.

Sok-sok szeretettel várunk Mindenkit színes, izgalmas őszi programjainkra, élvezzük közösen a természet, a Mátra, az ország csúcsának kiemelkedő lehetőségeit és testet-lelket felemelő hatásait – mert magasan a legjobb!

Kirakattúra

Ajánljuk még