2024.03.29, Péntek

Profi sportolók és a Decathlon várja a fesztiválozókat

mti

2016.08.02. 09:29

Családi sportfesztivált rendeznek Tiszafüreden

Hirdetés

Szabadidő- és sportfesztiválnak ad otthont a hétvégén a Tisza-tó, a rendezvény szervezői több tízezer látogatóra számítanak.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere elmondta, hogy az érdeklődők több tucat sportággal ismerkedhetnek meg, profik útmutatása mellett kipróbálhatják például a sárkányhajózást, kajakozhatnak és kenuzhatnak, játékos bemutatókon és versenyeken vehetnek részt, sőt a Tisza-tavon akár vízilabdázhatnak is. 

A fesztiválhelyszín 20 hektáros területén minden a vízről, a mozgásról és a természetről szól majd - emelte ki Virág Tibor, Tiszafüred sportügyekért is felelős alpolgármestere. Céljuk a rendezvénnyel, hogy a Tisza-tó varázslatos arcát minél többen megismerjék.

A Dechatlon Tavi Napok keretén belül rendezik meg a Tisza-tó Expót is, amelyen bemutatkoznak a környező települések és a Hortobágyi Nemzeti Park is, átfogó képet adva a térség turisztikai kínálatáról. Kézműves termékek vására, biopiac és egészséges ételeket kínáló gasztrosétány is várja a tiszafüredi fesztiválra érkezőket. 

forrás: mti / tavinapok.hu

Ajánljuk még