2024.04.20, Szombat

Két bontó mintacsarnok épül Szolnokon

mti

2017.01.16. 13:44

Több mint 914 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Optisol konzorcium az elöregedett, 3,5 tonnát meghaladó, közúti haszon és tehergépjárművek előbontására, más néven fenntartható kezelési folyamatának kidolgozására.

Hirdetés

Az Optisol konzorciumban az Alcufer Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. , a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., a Dél-Konstrukt Zrt., a Miskolci Egyetem és a Pallasz Athéné Egyetem dolgozik együtt a több mint 1,251 milliárd forint költségvetésű projekt megvalósításán. A beruházás 2017. január 1-jén indult és várhatóan két éven át tart. A szervezetek a közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok alapján a legoptimálisabb újrahasznosítási megoldást fejlesztik ki.


A program értelmében a konzorciumvezető Alcufer Kft. szolnoki telephelyén épít fel a Dél-Konstrukt Zrt. két bontó mintacsarnokot, amelyekben a 10 leggyakrabban állami tulajdonban levő haszongépjárműveket, például az Ikarus korábbi városi autóbuszait bontják majd. A feladat további lépései között szerepel egyebek mellett a legkisebb környezetszennyezéssel járó újrahasznosítási folyamat meghatározása, a járműveket alkotó szerkezeti anyagok, alkatrészek különös tekintettel a nem-fémes (műanyag, gumi, textil, fa és üveg) frakciók azonosítása.   
  

KitekintőSzolnokautóbontóAlcufer Kft.

Ajánljuk még