2024.04.16, Kedd

Karcagon az Erzsébet-ligetben épül fel a 2015-ös világkiállítás magyar pavilonja

mti

2017.03.23. 11:59

Az Erzsébet-liget közösségi célú hasznosítása régi terve a városnak. Az újjáépített, tartós használatra átalakított létesítmény rendezvény- és konferenciaközpontként egy komplex turisztikai és szabadidős fejlesztés központi eleme lesz.

Hirdetés

A pavilon újratervezése, az újraépítés irányítása és lebonyolítása, az infrastruktúra kiépítese az újraépítés helyszínén, valamint a létesítmény üzemeltetése a karcagi önkormányzat feladata.


"A Nagykunság és Karcag számos természeti, kulturális és közösségi értékkel rendelkezik, ezeket itt méltó környezetben, modern eszközökkel mutathatjuk be" - fogalmazott Dobos László, a város polgármester. A megfelelő funkciókkal kiegészített épület alkalmas lesz továbbá nagyobb szabású előadások, rendezvények és közösségi összejövetelek megtartására.


A Magyar Közlöny március 20-ai számában megjelent kormányrendelet szerint a karcagi önkormányzat idén legfeljebb 328,9 millió forintot kap a feladatok - kivéve az üzemeltetést és fenntartást - kiadásaira, 2018-ban legfeljebb 1,1 milliárd forintot. Ez utóbbiról a 2018. évi központi költségvetés tervezése során döntenek.

A pavilon bontását, a világkiállítási terület rekultivációját, a milánói projekt lezárását, valamint a pavilon hazaszállítását a 100 százalékban állami tulajdonú Kárpátok-Alpok Zrt. végzi.
 

KitekintőKarcag2015-ös világkiállítás magyar pavilonja