2024.03.28, Csütörtök

Tiszafüred iskolája is gyűjti a szavazatokat a Let's Colour Pályázatán

One On One Kommunikáció, Let's Colour

2017.05.05. 11:21

Tizennégy megyéből összesen harmincegy közösség jelentkezett a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A szavazás elindult, a következő körbe a kategóriánként három legtöbb szavazatot kapott projekt jut majd be.

Hirdetés

Diákok nyelvén a Hámori, az 1870-es években kezdte meg működését akkor még Ipari iskolaként. Majdnem 150 évnyi emlék lakozik az iskola falin belül és kívül is. Céljuk az, hogy ezek az emlékek ne csak fekete-fehér képekben, az emberek emlékezetében, és a téglafalakban maradjanak meg. A régi téglaépületnek ridegségéről a figyelmet tanítási idő alatt a diákok elvonják, ám számos külső esemény - konferenciák, versenyek, előadások - időpontja ezen kívül esik, és a résztvevőinek csak ezek a "csupasz" falak köszönnek vissza.

 

 

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik tevékeny részt szeretnének vállalni környezetük megszépítésében. A részvétel során az egyetlen kritérium az volt, hogy a kifestendő beltéri falfelületet - mely az adott közösség életében központi szerepet tölt be - a pályázó biztosítsa. A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour biztosítja, a festést pedig a közösségek önkéntesen, együtt valósítják meg.

 

Összefogás a színes közösségi terekért

„Örömmel tapasztaltuk hogy ilyen sokan összefognak egy jó cél, például egy közösségi ház, vagy egy szürke ebédlő újrafestésének érdekében.”- mondta Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője.

 

A nevezett települések: Kunfehértó, Fülöpjakab, Tázlár (Bács-Kiskun), Záhony, Szamoskér (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Dombegyház (Békés), Gyöngyöstarján (Heves), Kaposvár, Siófok (Somogy), Tiszafüred (Jász-Nagykun-Szolnok), Miskolc (2 pályázat, Borsod-Abaúj Zemplén), Székesfehérvár (Fejér), Taksony, Nyáregyháza, Nagymaros, Ipolytölgyes, Dabas (Pest), Salgótarján (Nógrád), Sándorfalva (Csongrád), Pécs (Baranya), Szárliget (Komárom-Esztergom), Kapuvár (Győr-Moson-Sopron), illetve Budapest (II., VII., VIII., IX., XIV., XVI., XX. kerülete)

 

Az elmúlt években a szervezet több mint 22 ezer négyzetméternyi szürke falfelültet tett színessé közel 2000 önkéntes segítségével.

 

Május 21-ig lehet szavazni

A jelentkezéseket idén is két kategóriába sorolták, a 10 ezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek. Szavazni 2017. május 1—től egészen május 21-ig lehet a projekt weboldalán a benyújtott pályázatokra, az eredményhirdetésre pedig május 22-én kerül sor. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázata kerül a döntőbe. A döntőbe jutott pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 50-50 liter Dulux színes beltéri falfestékkel „vigasztalódhatnak”. A festéseket legkésőbb 2017. augusztus 15-ig kell megvalósítani.

KitekintőLet’s Colour Településszépítő Egyesület

Ajánljuk még